14.04.2014 14:17

Siguldiešiem dubultuzvaras badmintona līgas kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Inčukalna sporta kompleksā aizvadītas Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) pēdējā sestā posma sacensības. Sezonas kopvērtējumā dubultuzvaras svin Siguldas badmintona kluba pārstāvji.

Kā ierasts, sestdien notika vienspēļu un dubultspēļu turnīri elites grupā vīriem un spēcīgākajā A grupā dāmām, bet svētdien – vienspēles amatieru grupās.

Vīriem gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs sešu posmu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Siguldas badmintona kluba pārstāvis Kārlis Vidass. Vienspēļu turnīra finālā viņš ar 21:17, 21:13 uzvarēja sīvāko konkurentu uz pirmo vietu un 140 eiro prēmiju Reini Kraukli no Rīgas.

Savukārt dubultspēļu turnīrā K. Vidass kopā ar Artūru Akmeni spēlē par pirmo vietu gan sīvā cīņā piekāpās Tomam Preinbergam un Edijam Līviņam 19:21, 21:19, 19:21, taču kopvērtējumā ar E. Līviņu dalīja pirmo vietu. Trešo vietu pēdējā posmā un otro sezonas summā ieņēma Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs no Siguldas sporta skolas, bet attiecīgi piekto un trešo – Didzis un Pauls Gurecki.

Dubultuzvaru dāmu konkurencē svinēja siguldiete Jekaterina Romanova. Vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:11, 21:7 pārliecinoši pieveica Olgu Mihailovu, bet dubultspēļu izšķirošajā mačā kopā ar Aļesju Hodakovsku uzvarēja Inesi Preinbergu un Anitu Švalbi 21:16, 21:14. Abos vērtējumos J. Romanovai pārliecinoša pirmā vieta. Dubultspēļu kopvērtējumā otro vietu ieņēma Liāna un Diāna Lencevičas no Siguldas.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas amatieru turnīros pēdējā kārtā no Pierīgas novadu pārstāvjiem starp laureātiem izdevās iekļūt siguldietei Amandai Azarovai (3. vieta) un salaspilietim Jurim Krūmiņam (2. vieta). Savukārt par uzvarētājiem kopvērtējumā atsevišķās grupās kļuva rīdzinieks Mārtiņš Graudums, talsenieks Ričards Meženieks un valmieriete Una Berga.