13.04.2014 20:45

Garkalne regbija čempionātu sāk ar uzvaru, Ķekava un Baldone zaudē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalne regbija čempionātu sāk ar uzvaru, Ķekava un Baldone zaudē Zigismunds Zālmanis, Nikon

Nedēļas nogalē ar triju Pierīgas klubu piedalīšanos aizvadītas pirmās divas spēles Latvijas regbija čempionātā.

Sestdien Baldonē pagājušā gada čempioni "Garkalne/Livonia" regbisti pārliecinoši ar 67:0 (43:0) pieveica regbija kluba "Miesnieki" komandu, kas turnīrā piedalās ar nosaukumu Ķekavas novada sporta skola (NSS)/"Ulre".

Garkalnes kluba sastāvā šajā mačā spēlēja desmit Latvijas valstsvienības kandidāti, kaut arī iepriekš čempionāta rīkotāji vēstīja, ka Latvijas čempionāta pirmajā posmā viņi nepiedalīšoties izlases interešu labā. Šo regbistu vidū arī Kristaps Bērziņš, kurš mačā pret ķekaviešiem izcēlās ar trim piezemējumiem un sešiem precīziem realizācijas sitieniem.

Savukārt Ķekavas klubs, kas šosezon ar labāko sastāvu startēs Baltijas un Lietuvas čempionātos, laukumā sūtīja 12 spēlētājus, kuriem tā vispār bija pirmā spēle lielajā regbijā, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Svētdien Siguldā Latvijas čempionātu atklāja "Burtnieki/Fēnikss" un regbija klubs "Baldone", un ar 46:19 (27:0) pārāki izrādījās vidzemnieki. RK "Baldone" rindās divus piezemējumus veica Kaspars Jakušs un vienu Jānis Sviklāns, bet Aigars Šilo veica divus realizācijas sitienus.

Latvijas regbija čempionāts turpināsies 16. aprīlī ar ĶNSS/"Ulre" un RK "Ovāls" spēli Baldonē, bet dienu vēlāk "Garkalne/Livonia" tiksies ar "LMT/Eži" komandu.

Svētdien Ozolniekos pārbaudes spēli pirms Eiropas Nāciju kausa izcīņas spēlēm pret Izraēlu un Dāniju aizvadīja Latvijas valstsvienības kandidāti. Viņi ar 7:46 (7:24) piekāpās Lietuvai. Vienīgo piezemējumu 23. minūtē, kad rezultāts bija jau 0:19, izdarīja Jānis Skuja no Ķekavas kluba "Miesnieki", bet Kristaps Bērziņš iesita realizāciju.

36 Latvijas izlases kandidātu skaitā Pierīgas klubus vēl pārstāv Edgars Cīrulis, Māris Robežnieks, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis, Valters Raņķis, Maksims Batrakovs (visi RK "Miesnieki"), Artūrs Kaulakāns, Gundars Grieķis, Ainārs Bērziņš, Edijs Libers, Mārtiņš Rundāns, Artūrs Kisle, Norberts Bekmanis, Deivids Cjukša, Vigo Valdavs, Kristaps Bērziņš, Simons Fuko (visi RFC "Livonia") un Kaspars Jakušs (RK "Baldone").

Spēle ar Izraēlu notiks "Daugavas" stadionā Rīgā 26. aprīlī, bet 3. maijā Odensē būs spēle ar Dāniju. Latvijas izlase cīnīsies par otro vietu 2B divīzijā, kas dotu iespēju sacensties par vietu 2A divīzijā pārspēlē ar tās priekšpēdējo komandu – Horvātiju vai Lietuvu. Lai apsteigtu Andoru, kas šobrīd ir otrā, Latvijai divās atlikušajās spēlēs nepieciešama viena uzvara ar jebkādu rezultātu.