12.04.2014 19:20

Latvijas jauniešu regbija izlase atgriežas Eiropas čempionāta B divīzijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas jauniešu regbija izlase atgriežas Eiropas čempionāta B divīzijā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Piecu Pierīgas regbija klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas U-18 regbija izlase sestdien Ungārijas pilsētā Estergomā ar 24:6 uzvarēja mājinieku komandu Eiropas čempionāta C divīzijas izšķirošajā spēlē un nodrošināja vietu B divīzijā nākamajā gadā.

Latvijas komanda izmantoja savu fizisko pārspēku, lai gan ungāriem bija auguma pārsvars, pavēstīja Latvijas Regbija federācijas preses dienestā. Liela spēles daļa tika pavadīta pretinieku laukuma pusē, taču pirmais piezemējums tika veikts tikai 24. minūtē, kad to izdarīja Dainis Turkins un Jānis Pelēcis iesita realizāciju, panākot 7:0.

Līdz pārtraukumam ungāri iesita divus sodus (7:6), bet otrā puslaika sākumā tālu soda sitienu no 40 metriem realizēja J. Pelēcis (10:6).

Līdz spēles beigām vēl divus piezemējumus izdarīja Filips Mudulis, kurš izmantoja savu veiklību pēc pretinieku auta, un Dāvis Gauja no Garkalnes kluba "Livonia", veicot skrējienu pa puslaukumu un malu, bet bumbu piezemējot pa vidu vārtu stabiem. J. Pelēcis iesita abas realizācijas.

Trešdien turnīra pirmajā spēlē Latvijas U-18 izlase ar 32:14 uzvarēja Dānijas vienaudžus. Latvijas junioru izlasē spēlē trīs kluba "Miesnieki" pārstāvji Žanis Kņazevs, Artūrs Alainis un Einārs Maskalāns, kā arī Edgars Alainis no regbija kluba "Baldone" un Dāvis Gauja no Garkalnes kluba "Livonia".

Pagājušajā gadā B divīzijas turnīrā Francijā Latvija zaudēja visās trīs spēlēs, tādēļ šogad tai nācās spēlēt C divīzijā. Spēcīgākajā – elites divīzijā, tāpat kā A un B divīzijās, spēlē pa astoņām komandām.