12.04.2014 23:19

"Zelta sets" Babītes volejbolistēm atnes bronzu (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Zelta sets" Babītes volejbolistēm atnes bronzu (papildināta) Latvijas Volejbola federācija

Sporta kluba "Babīte" dāmu volejbola komanda Latvijas čempionātā izcīnījusi trešo vietu un pagājušā gada sudrabu nomainījusi pret bronzu.

Sērijā par trešo vietu pret Murjāņu Sporta ģimnāzijas/"Zeltaleja" pirmajā spēlē pagājušajā svētdien Babītes volejbolistes uzvarēja 3:1. Taču sestdien atbildes mačā bija diezgan bezpalīdzīgas un piedzīvoja zaudējumu 0:3 (15:25, 21:25, 17:25).

Atbilstoši Latvijas čempionāta nolikumam, uzvarētājas divu spēļu summā nosaka nevis pēc uzvarētajiem setiem, bet uzvarētājām spēlēm – vienāda uzvaru skaita gadījumā (1:1) tiek izspēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem vai ar vienas komandas divu punktu pārsvaru.

Jāatgādina, ka tieši šādā veidā SK "Babīte" pusfināla sērijā zaudēja Rīgas Stradiņa universitātes/Minusas volejbola skolas vienībai (spēles beidzās 2:3 un 3:0, bet "zelta sets" 11:15).

Iepriekš aizvadītie trīs seti Babītes volejbolistēm it kā neko labu nesolīja, tomēr pieredzējušākās spēlētājas seta vidū guva trīs punktus pēc kārtas, ieguva 9:6 pārsvaru, ko nosargāja līdz beigām – 15:12, un bronzas medaļas rokā. Rezultatīvākās SK "Babīte" rindās ar 16 gūtiem punktiem bija Sandra Breikša un Elīna Tetere.

Jau ziņots, ka Baltijas dāmu volejbola līga Babītes komanda šosezon ierindojās ceturtajā vietā.

Par Latvijas čempionēm kļuva Jelgava/LU volejbolistes, kuras finālā divreiz ar 3:0 pieveica RSU/MVS komandu. Čempioņu sastāvā spēlēja arī ropažnieces Ilze un Sanda Liepiņlauskas.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)