11.04.2014 22:33

LBL3: Saulkrasti un Carnikava turpina, Sigulda apstājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL3: Saulkrasti un Carnikava turpina, Sigulda apstājas Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas ceturtdaļfināla atbildes spēlē Carnikavas klubam bija nepieciešami četri (!) pagarinājumi, lai pārspētu BK "Sigulda". Pusfinālā iekļuva arī Saulkrastu komanda, kas otrreiz uzvarēja "Dārznieks"/Cēsis basketbolistus.

Carnikavas un Siguldas komandu spēkošanās dramatisma ziņā, iespējams, pārspēja visu šosezon Latvijas basketbolā redzēto. Pašā sākumā apmainījušies ar astoņu pēc kārtas gūtu punktu sērijām, sāncenši Siguldā līdz otrās ceturtdaļas vidum turpināja līdzīgu cīņu. Tad pirmais nopietnais izrāviens izdevās carnikaviešiem, kuri ieguva ne tikai 32:23 pārsvaru spēlē, bet arī "plus četri" divu maču summā.

Trešās ceturtdaļas vidū Carnikavas komanda sasniedza arī 15 punktu pārsvaru (45:30), taču siguldieši, spītējot zemajai metienu precizitātei, pamazām starpību deldēja un desmit sekundes līdz pamatlaika beigām panāca piecu punktu starpību (59:64), kas nozīmēja neizšķirtu divu spēļu summā.

Ne pirmajā papildlaikā (64:69), ne otrajā (73:78), ne trešajā (83:88) ceturtdaļfināla sērijas uzvarētājus neizdevās noskaidrot, kaut uz brīdi 3–5 punktu pārsvaru summā bija ieguvuši gan vieni, gan otri.

Ceturto pagarinājumu basketbola klubs "Sigulda" bija spiests iesākt četru vīru sastāvā sapelnīto personisko piezīmju dēļ, bet daudz labākā situācijā nebija arī carnikavieši, kuriem piezīmju normu bija savākuši seši basketbolisti. Tomēr arī šis varēja būt viens no faktoriem, kāpēc Carnikavas komanda basketbola maratonu pabeidza savā labā – 97:88 mačā un 175:171 divu spēļu summā. Carnikavieši turklāt ir vienīgie ceturtdaļfināla dalībnieki, kuriem izdevās pārspēt sezonas rangā augstāk esošu vienību.

Uzvarētāju labā Edgars Vecuma guva 22 punktus, Jānis Ābols 17 un Kristaps Briedis 16 punktus. BK "Sigulda" rindās rezultatīvākie bija Toms Bitītis (33 punkti), Raimonds Rudzāts (22) un Ingars Danbergs (19).

Ar piecu punktu handikapu atbildes spēli savā laukumā pret "Dārznieks"/Cēsis komanda iesāka arī Saulkrastu basketbolisti, taču 12. minūtē viņi jau bija nonākuši pamatīgos mīnusos (13:26). Piecu minūšu laikā mājiniekiem gan izdevās panākt sev labvēlīgu rezultātu divu spēļu summā (28:32), ceturtās ceturtdaļas sākumā viņi pārņēma vadību un beigās svinēja uzvaru 61:51 (divu spēļu summā 124:109).

Saulkrastu komandas labā Mikus Karlovs guva 13, Edgars Brumermanis 12 un Jānis Lāčaunieks 11 punktus.

Pusfināla sērijās Saulkrastu basketbolisti sacentīsies ar RTU vienību, kas LBL3 pamatturnīru beidza otrajā vietā, bet carnikaviešu pretinieki būs regulārās sezonas uzvarētāji Salacgrīvas basketbolisti.