11.04.2014 12:06

Baldonē un Siguldā startē Latvijas čempionāts regbijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonē un Siguldā startē Latvijas čempionāts regbijā Jeļizaveta Iļjina

Ar čempionu "Garkalne/Livonia" un Ķekavas novada sporta skolas/"Ulre" komandu spēli sestdien plkst. 12 Baldones stadionā startē 2014. gada Latvijas regbija čempionāts.

"Garkalne/Livonia" komanda nebūs spēcīgākajā sastāvā, jo daudzi līderi būs aizņemti valstsvienībā, kas gatavosies svētdien Ozolniekos paredzētajai pārbaudes spēlei pret Lietuvu. Turklāt Latvijas čempionāta pirmajā posmā viesspēlētājus no Lietuvas "Livonia" vadība neplāno izmantot, tādēļ sestdienas mačā savu prasmi rādīs pašmāju spēlētāji, no kuriem daudzi pagājušajā sezonā pie spēlēšanas tika mazāk.

Ķekavas NSS/"Ulre" uzskatāma par regbija kluba "Miesnieki" otro komandu, jo tieši tā piedalīsies Latvijas čempionātā, kamēr spēcīgākais sastāvs 2014. gadā pēc sponsoru "Transact Pro" paustās vēlmes startēs Baltijas un Lietuvas čempionātos. Klubā patlaban ir aptuveni 60 aktīvu spēlētāju, tādēļ treneriem ir no kā izvēlēties.

Regbija sezona tika atklāta jau svētdien, kad Siguldā mačā par Latvijas Regbija federācijas prezidenta kausu "Garkalne/Livonia" ar 31:3 uzvarēja pagājušā gada Latvijas kausa izcīņas finālisti Valmieras "Fēniksu". Siguldā regbijs būs arī svētdien, kad "Burtnieki/Fēnikss" pulksten 14 sāks Latvijas čempionāta maču pret regbija klubu "Baldone". Klasiskajā regbijā "Fēnikss" sadarbosies ar Burtnieku novadu, tādēļ komandai būs šāds nosaukums.

Latvijas Regbija federācijas preses dienestā informēja, ka šogad Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā piedalīsies septiņas komandas no sešiem klubiem – RFC "Livonia", RK "Ovāls", RK "Miesnieki", RK "Fēnikss", RK "Baldone" un RK "Eži", ko pārstāvēs divas komandas.

Pirmajā posmā līdz 15. jūnijam komandas aizvadīs viena riņķa turnīru jeb reitinga apli. Nedēļās, kad paredzētas starptautiskas spēles un izlases treniņnometnes, tajās savu komandu sastāvos nedrīkstēs piedalīties spēlētāji, kas ir regbija-15 un regbija-7 izlašu apstiprinātie kandidāti. Tāpēc kalendārā nebūs paredzēti pārtraukumi izlašu dēļ.

Pēc reitinga apļa sešas pirmās komandas startēs izslēgšanas turnīrā pēc tā saucamās franču sistēmas, kurā paredzētas desmit spēles. Tās risināsies septembrī un oktobra sākumā. Pirmo divu vietu ieguvēji pēc pirmā posma rezultātiem uzreiz iekļūs pusfinālā, vēl divus pusfinālistus divu spēļu sērijās noskaidros 3.–6. vietu īpašnieki.