11.04.2014 10:20

Carnikavas florbolisti pārspēj kaimiņus ādažniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Rīgas atklātā florbola čempionāta otrajā posmā komandām atlicis aizvadīt piecas spēles, tuvojas izslēgšanas spēļu laiks.

Ceturtdien nūjas krustoja kaimiņu novadu – Carnikavas un Ādažu – florbolisti. Mājinieki carnikavieši izšķirošo pārsvaru iekrāja otrajā trešdaļā, gūstot piecus vārtus pēc kārtas, un par spīti pretinieku beigu ofensīvai beigās svinēja uzvaru 6:5. Turklāt Rolands Vaivads hettriku otrā perioda sākumā savāca nepilnu piecu minūšu laikā. Trīs vārti uzvarētāju labā arī Dēvidam Osītim. FK "Ādaži" labā pa diviem vārtiem guva Tomass Zonne un Rolands Puriņš.

Zaudējumu ar vienu vārtu starpību ādažnieki piedzīvoja arī dienu iepriekš spēlē pret "Nūjas.lv" komandu – 8:9. Mača gaitā viņi bija vadībā 5:2, un vēl piecas minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts 6:6, taču precīziem metieniem bagātajā galotnē vairāk paveicās pretiniekiem. Ar pieciem rezultativitātes punktiem (divi vārti, trīs piespēles) FK "Ādaži" rindās izcēlās Toms Piliksers.

Tostarp otrā posma vadošo komandu turnīrā jeb superlīgā pirmo vietu nodrošinājuši florbola kluba "Ikšķile" spēlētāji, kuri priekšpēdējā spēlē ar 11:3 pārliecinoši pieveica Armijas florbola klubu. Pa diviem vārtiem guva Ronalds Zārds un Rihards Aleksējevs.

Superlīgas turnīra tabulā līderiem FK "Ikšķile" ir 30 punkti, bet tuvākajiem sekotājiem Carnikavas un "Nūjas.lv" florbolistiem četri punkti mazāk. FK "Ādaži" divas spēles līdz beigām ar 17 punktiem ieņem piekto vietu.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā superlīgas 7. un 8. vietas ieguvēji sacentīsies ar rangā zemāk esošajām Cerību līgas divām labākajām vienībām, bet no otrās kārtas "play off" turnīrā iesaistīsies arī pārējie klubi. Atbilstoši nolikumam ceturtdaļfinālā pirmo četru vietu ieguvēji rindas kārtībā izvēlēsies sev pretiniekus no pārējām četrām komandām.