10.04.2014 09:44

Regbija junioru izlase pieveic dāņus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piecu Pierīgas regbija klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas U-18 izlase ar uzvaru sākusi Eiropas čempionāta C divīzijas turnīru Ungārijā.

Pirmajā spēlē Latvijas juniori ar 32:14 uzvarēja vienaudžus no Dānijas, informēja Latvijas Regbija federācijā. Pirmā puslaika beigās dāņi vēl bija vadībā 7:3, un izšķirošo pārākumu Latvijas jaunie regbisti ieguva spēles izskaņā.

Labākais punktu guvējs ar 12 punktiem bija regbija kluba ''Baldone'' pārstāvis Edgars Alainis, kurš pats guva vienu piezemējumu, iesita divas realizācijas un vienu soda sitienu. Vēl piezemējumus izdarīja Dāvis Gauja, Mārtiņš Bokišs, Konstantīns Nevoļko un Roberts Kaķis.

Sestdien galvenā trenera Mārtiņa Straumes vadītie Latvijas U-18 izlases regbisti sacentīsies ar Ungārijas junioriem par pirmo vietu Eiropas čempionāta C divīzijā un vietu B divīzijā nākamajā gadā.

Latvijas junioru izlasē spēlē trīs kluba "Miesnieki" pārstāvji Žanis Kņazevs, Artūrs Alainis un Einārs Maskalāns, kā arī Edgars Alainis no regbija kluba "Baldone" un Dāvis Gauja no Garkalnes kluba "Livonia".

(precizēts rezultatīvākais spēlētājs Latvijas komandā)