09.04.2014 11:54

Pierīgas orientieristi startē Latvijas kausa pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sacensībās "Kurzemes pavasaris" Liepājas pusē apmēram 700 orientieristu vidū bija arī daži duči Pierīgas novadu pārstāvju, no kuriem vairāki savās vecuma grupās iekļuva laureātu skaitā.

Elites grupās gan vīriem, gan dāmām uzvarēja sportisti no Baltkrievijas Jurijs Tambasovs un Anastasija Deņisova. Piekto vietu 18 dalībnieču konkurencē ieņēma orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Irita Puķīte no Saulkrastiem. Divu dienu sacensību kopvērtējumā viņa uzvarētājai zaudēja vairāk nekā 22 minūtes.

Jauniešu sacensībās M16 vecuma grupā, kurā startēja 41 orientierists, otro vietu ieguva saulkrastietis Uldis Upītis. Viņš sešas minūtes zaudēja lietuvietim Rokam Vaitkum. W14 grupā jaunietēm trešo vietu izcīnīja Magda Cigle no Siguldas, bet W18 grupā ādažniecei Laurai Leibomai līdz godalgotajam trijniekam pietrūka viena vieta.

Ievērojamus panākumus Pierīgas orientieristi guva senioru grupās. Pirmās vietas izcīnīja siguldiete Alīda Ābola (W60) un carnikavietis Gunārs Ostups (M75), otrās – Ilmārs Limbēns no Siguldas (M65) un Pēteris Novikovs no Carnikavas novada (M70), trešās – ādažnieki Ruta un Volli Kukki (W60 un M65), olainieši Ārija un Juris Šinkes (W55 un M55), kā arī carnikavietis Juris Ostups (M45) un siguldiete Rudīte Šterna (W65).

Sacensību pirmās dienas beigās notika arī orientēšanās sprinta sacensības, kurās uzvaras izcīnīja Uldis Upītis (M16) un Irita Puķīte (W35), otrās vietas – Laura Leiboma (W18), Alīda Ābola (W55) un Ilmārs Limbēns (M65), trešo – saulkrastiete Kendija Aparjode (W18).

Nākamais Latvijas kausa izcīņas posms – sacensības "Ziemeļu divdienas" – notiks šīs nedēļas nogalē Carnikavas apkārtnē.