07.04.2014 14:39

Inčukalnam otra spēcīgākā komanda Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalnam otra spēcīgākā komanda Latvijā www.galdahokejs.lv

Inčukalna sporta kompleksā notikušajā Latvijas komandu čempionātā viena no četrām vietējā galda hokeja kluba vienībām izcīnījusi sudraba medaļas. Inčukalniešiem otrās vietas arī junioru un dāmu turnīros.

Svētdien Latvijas komandu čempionātā piedalījās 16 klubu komandas, kas vispirms aizvadīja turnīrus četrās apakšgrupās, tad tika sadalītas divās līgās un pēc tam labākās izspēlēja izslēgšanas turnīru.

Pusfinālā savā starpā bija jāspēlē Inčukalna galda hokeja kluba pirmajai un otrajai komandai. Četriem dalībniekiem aizvadot savstarpējos mačus ar četriem sāncenšiem, "Inčukalna GHK 2" izrādījās pārāka par "Inčukalna GHK 1" 6:4. Otrajā pusfinālā bērnu un jaunatnes centra "Laimīte" vienība ar pasaules ranga līderiem Ati Sīli un Edgaru Caicu priekšgalā pieveica Skrundas galda hokeja kluba trešo komandu 11:3.

Finālā BJC "Laimīte" hokejisti izrādījās klasi pārāki un inčukalniešiem sagādāja zaudējumu 11:0. Par sudraba laureātiem kļuva Jānis Kalnēvics, Sandis Kalniņš, Haralds Gals un Kārlis Balodis.

Mačā ar trešo vietu "Inčukalna GHK 1" komanda, kuras sastāvā bija Edgars Saulītis, Matīss Saulītis, Filips Buhtujevs un Didzis Ziemelis, ar 5:7 piekāpās Skrundas kluba komandai. Inčukalna kluba trešā komanda noslēgumā ieņēma astoto vietu un ceturtā komanda – divpadsmito vietu.

Dienu iepriekš turpat Inčukalnā notika Latvijas individuālais čempionāts dāmām, junioriem un veterāniem ("Open" turnīrs paredzēts maija sākumā). Trijos turnīros "laukuma saimnieki" guva divas sudraba medaļas.

36 junioru konkurencē otro vietu izcīnīja Filips Buhtujevs, kurš pusfinālā ar 4:1 uzvarēja Edgaru Vītolu no Skrundas, bet finālā ar 2:4 piekāpās Sandim Lagzdiņam no BJC "Laimīte". Savukārt dāmu konkurencē Ilze Zuce-Tenča cīņā par vietu finālā ar 4:1 uzvarēja Gundegu Paķi no Saulkrastu galda hokeja kluba, bet izšķirošajā mačā ar 1:4 zaudēja ventspilniecei Laimai Kamzolai. Trešo vietu ieņēma G. Paķe, kura "mazajā finālā" pārspēja citu Inčukalna kluba pārstāvi Elīnu Galu 4:2.

Veterānu konkurencē pirmās trīs vietas ieņēma rīdzinieks Sergejs Mihejevs un ventspilnieki Raimonds Īša un Aleksandrs Žernovojs, liecina Latvijas Galda hokeja federācijas informācija.