07.04.2014 11:31

Kristapam Zvejniekam otrā un ceturtā vieta milzu slalomā Krievijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristapam Zvejniekam otrā un ceturtā vieta milzu slalomā Krievijā Ieva Karlsberga

FIS sacensībās un Krievijas čempionātā kalnu slēpošanā, kas nedēļas nogalē risinājās Poļarnije Zori pilsētā Murmanskas apgabalā, veiksmīgākais no Latvijas sportistiem bija mārupietis Kristaps Zvejnieks.

Sestdien un svētdien dalībnieki startēja divās milzu slaloma sacensībās – pirmās bija Krievijas čempionāta ieskaitē, bet otrās Starptautiskās Slēpošanas federācijas ranga vērtējumā.

Abās starp labākajiem izdevās iekļūt Kristapam Zvejniekam. Sestdien viņš divu distanču summā ieņēma ceturto vietu 1,24 sekundes aiz uzvarētāja čeha Krištofa Krizla. Bet dienu vēlāk mārupietis izcīnīja otro vietu, par 0,52 sekundēm piekāpjoties vienīgi Pāvelam Trihičevam no Krievijas. Turklāt uzrādītie 14,35 FIS punkti ir K. Zvejnieka labākais rādītājs karjerā atsevišķās milzu slaloma sacensībās.

Kristapa brālis Miks sacensību pirmajā dienā nefinišēja, bet otrajā ieņēma 41. vietu (+7,47 s).

Siguldiete Lelde Gasūna FIS ranga sacensībās milzu slalomā dāmām ierindojās 12. vietā 4,10 sekundes aiz uzvarētājas Marijas Bedarevas, bet dienu iepriekš nefinišēja otrajā braucienā. Evelīnai Gasūnai 27. un 29. vieta, bet ķekavietei Katrīnai Krūmiņai 29. un 31. vieta.