06.04.2014 21:17

Siguldā atklāta regbija sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes kluba "Livonia" regbisti Norberts Bekmanis un Reinis Pepa Garkalnes kluba "Livonia" regbisti Norberts Bekmanis un Reinis Pepa Jeļizaveta Iļjina, RFC "Livonia"

Pārbaudes turnīrā regbijā-7 Siguldā, "Depo" laukumā, uzvarēja viena no divām Latvijas izlases komandām, bet par Prezidenta kausa ieguvējiem klasiskajā regbijā kļuva Garkalnes novada regbija klubs "Livonia".

Pārbaudes turnīrā regbijā-7 piedalījās sešas komandas, tajā skaitā divas, kurās spēlēja Latvijas izlases kandidāti. Grupu turnīrā "Latvija A" ar 42:5 pieveica Lietuvas U-19 izlasi un ar 43:0 Latvijas U-19 izlasi, bet finālā sīvā cīņā pārspēja Šauļu klubu "Baltrex" 22:21, kaut gan vēl neilgi līdz spēles beigām zaudēja 17:21.

Spēlē par trešo vietu "Latvija B" ar 19:14 uzvarēja Lietuvas U-19 izlasi, bet mačā par piekto vietu ar Igaunijas regbistiem pastiprinātais Valmieras ''Fēnikss'' uzvarēja Latvijas U-19 izlasi 29:19, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Par labākajiem spēlētājiem abās Latvijas izlases komandās tika atzīti Garkalnes kluba "Livonia" regbisti Norberts Bekmanis un Reinis Pepa.

Dienu vēlāk turpat "Depo" laukumā notika Prezidenta kausa izcīņa, kurā tikās pagājušā gada Latvijas čempionvienība Garkalnes "Livonia" un Latvijas kausa izcīņas finālisti Valmieras "Fēnikss". Abas komandas bija papildinātas ar vairākiem klubos nespēlējošiem regbistiem.

Vēl neilgi pirms pirmā puslaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču spēles pusi garkalnieši pabeidza 6:3 savā labā. Pēc pārtraukuma čempioni jau bija krietni pārāki un likumsakarīgi uzvarēja 31:3.

Par mača labāko spēlētāju tika atzīts Kristaps Bērziņš, kurš uzvarētāju labā iesita visus četrus soda sitienus, divus no trim realizācijas sitieniem un pats izdarīja vienu no trim ''Livonia'' piezemējumiem. Vēl piezemējumus Garkalnes kluba labā veica Vits Beržinis un Latvijas regbija-7 izlases galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.