06.04.2014 14:57

Babītes volejbolistes cīnās par bronzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes cīnās par bronzu Vadims Morozovs, Minusas volejbbola skola

Piedzīvojušas zaudējumu pusfināla sērijā, pagājušā gada vicečempiones sporta kluba "Babīte" volejbolistes turpina cīņu par Latvijas čempionāta bronzas medaļām.

Sestdien Babītes sporta kompleksā Piņķos laukuma saimnieces aizvadīja pusfināla sērijas atbildes spēli pret Rīgas Stradiņa universitātes/Minusas volejbola skolas vienībai, kas pirmajā spēlē bija guvusi uzvaru 3:2.

SK "Babītes" volejbolistes diezgan pārliecinoši revanšējās 3:0 (25:21, 25:23, 26:24), taču, atbilstoši Latvijas čempionāta nolikumam, uzvarētājas divu spēļu summā nosaka nevis pēc uzvarētajiem setiem, bet uzvarētājām spēlēm – vienāda uzvaru skaita gadījumā (1:1) tiek izspēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem vai ar vienas komandas divu punktu pārsvaru.

Uzvarējušas triju setu, SK "Babīte" izšķirošajā setā par iekļūšanu finālā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 11:15 un svētdien Jelgavā cerētā fināla vietā bija spiestas aizvadīt pirmo spēli par trešo vietu un bronzas medaļām.

Svētdien Jelgavā notika pirmā spēle finālsērijā par trešo vietu, kurā Babītes komandas pretinieces bija MSĢ/"Zeltaleja" volejbolistes. Šāgada Baltijas sezonas turnīrā SK "Babīte" volejbolistes izcīnīja ceturto vietu (pamatturnīrā sesto), bet MSĢ/"Zeltaleja" ierindojās devītajā vietā un finālturnīram nekvalificējās.

Babītes komanda izrādījās pārāka četros setos 3:1 (25:23, 25:18, 23:25, 28:26) un spēra soli pretī bronzas godalgām. Atbildes spēle notiks 12. aprīlī plkst. 16.30 Rīgas 49. vidusskolas zālē. Sērijas uzvarētājas un bronzas medaļu laureātes tiks noteiktas pēc tiem pašiem principiem, kā pusfinālā.