04.04.2014 14:09

Zvejnieks un Gasūna divreiz labāko desmitniekos Krievijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Zvejnieks - pirmais no kreisās Kristaps Zvejnieks - pirmais no kreisās www.zvejnieks.lv

Vairāki Latvijas izlases kalnu slēpotāji šajās dienās piedalās FIS sacensībās un Krievijas čempionātā, kas notiek Poļarnije Zori pilsētā Murmanskas apgabalā.

Ceturtdien un piektdien notika divas sacensības slalomā, kurās labākie no latviešiem bija mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna.

Pirmajā dienā K. Zvejnieks izcīnīja trešo vietu 75 dalībnieku konkurencē, priekšā palaižot tikai Pāvelu Trihičevu un Aleksandru Horošilovu no Krievijas, taču apsteidzot vairākus konkurentus ar ievērojami lielāku Pasaules kausa posmu pieredzi. Uzvarētājam Kristaps zaudēja 1,21 sekundi, bet uzrādītie 14,82 FIS punkti ir viens no viņa labākajiem rādītājiem atsevišķās sacensībās.

Piektdien Mārupes kalnu slēpotājam līdz godalgotajam trijniekam mazliet pietrūka – 0,63 sekundes aiz uzvarētāja čeha Krištofa Krizla un ceturtā vieta. Toties FIS punktu summa vēl labāka (mazāka) nekā dienu iepriekš (13,30 p.).

Pirmajās sacensībās Kristapa jaunākais brālis Miks Zvejnieks ierindojās 17. vietā (+6,00 s) un par vienu pozīciju apsteidza olimpieti Mārtiņu Onskuli (+6,59 s). Otrajās sacensībās M. Onskulim 16. vieta (+6,32 s), bet Miks, tāpat kā Toms Sarkanis, nefinišēja.

Divreiz labāko desmitniekā divu dienu laikā izdevās iekļūt Leldei Gasūnai. Slalomā ceturtdien viņa ieņēma septīto vietu 1,77 sekundes aiz uzvarētājas Darjas Ovčiņikovas, bet piektdien bija sestā 2,63 sekundes aiz Ksenijas Alopinas.

Katrīna Krūmiņa no Ķekavas novada un Evelīna Gasūna no Siguldas pirmajā dienā nefinišēja, bet otrajā ieņēma attiecīgi 13. un 22. vietu.

Sestdien un svētdien Poļarnije Zori trasēs risināsies divas sacensības milzu slalomā, kas Latvijas kalnu slēpotājiem, visticamāk, būs pēdējās šajā sezonā.