04.04.2014 12:21

Labākais futbols Pierīgā: sākas Latvijas pirmās līgas turnīrs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Auda" jaunais modelis krietni atšķirsies no pagājušās sezonas sastāva FK "Auda" jaunais modelis krietni atšķirsies no pagājušās sezonas sastāva FK "Auda"

Nedēļas nogalē startējošajā "Syform" Latvijas pirmās līgas futbola čempionātā šogad piedalīsies trīs Pierīgas klubi no Ķekavas, Olaines un Salaspils.

Pirmās līgas ilgdzīvotājs Ķekavas futbola klubs "Auda" sestdien plkst. 14 savā stadionā uzņems FK "Pļaviņas/DM". Pagājušās sezonas vidū komandu pameta treneris, un veiksmīgi sāktais gads beidzās ar negaidīti zemo 13. vietu, tagad no pagājušā gada sastāva palikuši tikai daži futbolisti.

Klubā informēja, ka "Audai" pievienojušies septiņi jaunatnes komandas spēlētāji, atgriezies japāņu leģionārs Goto un gruzīns Rehviašvili, sastāvu papildinājuši divi Brazīlijas spēlētāji, tostarp Rodrigu, kurš pērn spēlēja otrās līgas klubā "Carnikava". Komandas spēlējošā trenera pienākumus pildīs Rihards Gorkšs. Klubs šogad arī plāno labiekārtot "Audas" stadionu Ķekavā, lai ērtāk justos gan futbolisti, gan līdzjutēji.

Stundu pēc mača Ķekavā debijas spēli Latvijas pirmajā līgā sāks Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" futbolisti, kuri viesos tiksies ar "Valmiera Glass FK"/Valmieras bērnu sporta skolas komandu.

AFA "Olaine" apvieno trīs bērnu futbola klubus – FK "Olaine", SK "Super Nova" un FK "Baltika". Līdz ar to pašsaprotams ir akadēmijas galvenais mērķis dot klubu audzēkņiem iespēju profesionāli trenēties, tiekties uz vietu galvenajā komandā un spēlēt arvien augstākā līmenī. Taču olainiešu nopietnos nodomus pirmajā līgā raksturo fakts, ka komandas pieteikumā ir gan Latvijas izlases bijušais uzbrucējs Vīts Rimkus, gan vairāki viesspēlētāji no Japānas, Brazīlijas un Dienvidkorejas, bet galvenā trenera amatā ir V. Rimkus cīņu biedrs valstsvienībā Oļegs Blagonadeždins.

Visbeidzot plkst. 16 Salaspils sporta nama stadiona laukumā dosies mājinieki "Salaspils" futbolisti un Rēzeknes bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda.

Salaspils futbols pirmajā līgā bija arī iepriekšējos gados – pērn sadarbībā ar futbola klubu "Tukums 2000", gadu iepriekš ar futbola skolu "Metta". Jaunais patstāvīgais klubs radīts uz Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas bāzes, lielais vairums pieteikumā iekļauto futbolistu ir 1996./98. gadā dzimuši puiši, kuri pretendē uz iekļūšanu Latvijas jaunatnes izlasēs. Viņiem palīdzēs vairāki spēlētāji ar virslīgas un pirmās līgas pieredzi. Komandas galvenais treneris būs kādreizējais "Daugavas" meistarkomandas vārtsargs un bijušais Latvijas futbola valstsvienības vārtsargu treneris Aleksandrs Kulakovs.

Pavisam pirmās līgas turnīrā piedalīsies 16 klubi – pieminētie un vēl arī Rīgas Futbola skola, "FB Gulbene", FK "1625 Liepāja", FK "Smiltene/BJSS", FK "Tukums 2000"/TTSS, FK "Jēkabpils"/JSC, SFK "United", JFK "Saldus" un FK "Ogre". Starp citu, ogrēniešus trenēs Latvijas futbola valstsvienības bijušie spēlētāji Andrejs Rubins un Andrejs Prohorenkovs, kuri arī strādā ar bērniem Ikšķilē.

Komandas katra ar katru tiksies pa divām reizēm savā laukumā un viesos, pēdējā kārta paredzēta 8. novembrī. Pēc nolikuma, klubs, kas uzvarēs pirmās līgas turnīrā, iegūs tiesības nākamgad spēlēt virslīgā, bet otrās vietas ieguvēji pārspēlēs tiksies ar virslīgas priekšpēdējās vietas īpašniekiem.

Rīkotāji Latvijas Futbola federācija sola, ka "Syform" pirmās līgas spēlēm varēs sekot līdzi "online" teksta tiešraidēs, bet svarīgākajiem mačiem plānots noorganizēt arī videotiešraides internetā. Līdzjutēji arī aicināti piedalīties konkursā ""Syform" 1. līgas spilgtākais mēneša moments" (nosacījumus meklēt LFF vietnē).

Turnīra oficiālais nosaukums ir "Syform" Latvijas pirmā līga. Trešdien sadarbības līgumu parakstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un augstākās kvalitātes Itālijas uztura bagātinātāju "Syform" produkcijas oficiālais izplatītājs Latvijā SIA "Diviron" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Miļkevičs parakstīja sadarbības līgumu, kura ietvaros "Syform" kļuvis par Latvijas pirmās līgas futbola čempionāta oficiālo atbalstītāju.