03.04.2014 20:17

Basketbola šūpoles iešūpo BK "Mārupe" pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar bumbu Toms Straudovskis Ar bumbu Toms Straudovskis Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas ceturtdaļfināla izšķirošajā trešajā spēlē basketbola klubs "Mārupe" ceturtdien viesos aizraujošā cīņā ar 68:59 pārspēja Rīgas Stradiņa universitātes komandu, uzvarēja sērijā 2:1 un debijas sezonā iekļuva pusfinālā.

Kā zināms, sērijā līdz divām uzvarām pirmajā spēlē Mārupes basketbolisti nenosargāja 16 punktu pārsvaru un zaudēja 68:76, bet trešdien otrajā mačā dramatiskā galotnē uzvarēja 85:84. Tā komanda, kas pusfinālā tiksies ar Ventspils Augstskolas basketbolistiem, bija jānoskaidro izšķirošajā trešajā cīņā RSU laukumā Hanzas vidusskolas sporta zālē.

Pirmais puslaiks aizritēja kā pa viļņiem. Pirmie vērā ņemamu pārsvaru ieguva laukuma saimnieki (13:6), taču otrās ceturtdaļas sākumā viņi jau bija zaudētājos 13:16. Brīdi vēlāk RSU komanda atkal bija vadībā (18:16), bet divas minūtes līdz puslaika beigām "plus 10" atkal mārupiešiem (34:24).

Vēl minūti līdz lielajam pārtraukumam BK "Mārupe" basketbolisti bija vadībā 39:30, un grūti bija iedomāties, ka nākamos punktus viņi gūs pēc deviņām (!) minūtēm. Otrais puslaiks viesiem sākās tāpat, kā beidzās pirmās spēles ceturtā ceturtdaļa. Neveiksmīgi metieni sekoja cits citam, bet bieži vien mārupieši kļūdu dēļ līdz uzbrukuma loģiskam noslēgumam vispār netika, un, kaut arī uzbrukumā īpaši "nespīdēja" arī RSU spēlētāji, divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām viņi atkal bija vadībā 46:39.

Apstājušos BK "Mārupe" "vilcienu" ar precīzu trīspunktu metienu iekustināja Toms Straudovskis, un spēle vēlreiz pārmeta kūleni. Nu jau viesu grozs atteicās pieņemt mājinieku mestās bumbas, RSU basketbolisti septiņas minūtes nospēlēja "sausā", un četras minūtes līdz pamatlaika beigām Mārupes komanda bija drošā vadībā 65:51. Par laimi mārupiešiem, vairāk krasas pārmaiņas spēlē nenotika, un viņi svinēja uzvaru 68:59.

BK "Mārupe" labā Toms Straudovskis un Rihards Pāže guva pa 15 punktiem, Mārtiņš Šteinbergs 14, Artūrs Kramiņš un Mārtiņš Motivāns pa deviņiem.

LBL2 pamatturnīru RSU komanda beidza trešajā vietā, bet BK "Mārupe" sestajā. Mārupiešu pretinieki pusfināla sērijā, kas arī ritēs līdz divām uzvarām, Ventspils Augstskolas basketbolisti sezonas starpfinišu sasniedza otrajā vietā.