03.04.2014 14:16

Ropažos aizvadīti kārtējie turnīri zolītē un novusā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos aizvadīti kārtējie turnīri zolītē un novusā www.ropazi.lv

Zolītes čempionātā aizvadīta ceturtā daļa šogad paredzēto posmu, novusa čempionātā aiz muguras trešdaļa turnīru.

Ropažu novada zolītes spēles trešajā posmā piedalījās 17 spēlētāji, turklāt tikai seši no pašu novada. Sacensību galvenais tiesnesis Andrejs Ploriņš pavēstīja, ka šoreiz galvenā cīņa par godalgām izvērtās starp mālpiliešiem Dzintaru Narnicki un Ivaru Neimani, ropažnieci Āriju Kaļiņinu, Nikolaju Pomjalovu no Suntažiem un Jāni Sprukulu no Ogres.

Vēl pirms pēdējās kārtas vadībā bija izvirzījusies Ā. Kaļiņina, taču pēdējā kārtā viņa neguva nevienu punktu (kopā 33 p.) un palaida priekšā Dz. Narnicki (35 p.). Trešo vietu ieņēma I. Neimanis, bet ceturto un piekto vietu ieņēma N. Pomjalovs un J. Sprukuls, kuri ieņem pirmās divas pozīcijas kopvērtējumā pēc trim posmiem.

Trešais pagaidām ir Ingus Pinkovskis no Ropažiem, bet trešā posma uzvarētājs Dz. Narnickis ir septītais. Zolītes čempionāta ceturtā kārta paredzēta 27. aprīlī.

Trešā kārta – šoreiz ar 18 dalībnieku piedalīšanos – izspēlēta arī Ropažu novada čempionātā novusā. Vispirms notika cīņas divās apakšgrupās, no kurām pa četriem labākajiem iekļuva finālturnīrā. Šoreiz no zaudējumiem izvairīties neizdevās nevienam.

Izšķirošais izrādījās mačs, kurā Andris Briņķis no Zaķumuižas tikās ar nesenā Pierīgas novadu sporta spēļu turnīra labāko novusisti starp dāmām ropažnieci Veltu Nestori. Andri apmierināja arī neizšķirts, bet Velgai bija vajadzīga tikai uzvara, lai apsteigtu Andri, – spēle beidzās neizšķirti. A. Briņķis finālturnīru beidza ar 11 punktiem, V. Nestorei 10 punktu, bet trešo vietu ar astoņiem punktiem ieņēma rīdzinieks Arvis Ukstiņš.

Andris Briņķis, kurš iepriekšējos posmos ierindojās ceturtajā un otrajā vietā, kļuvis par pārliecinošu kopvērtējuma līderi (23 punkti). Otrais ar 13 punktiem ir Matīss Deksnis no Līčiem, bet trešais ar 12 punktiem Arnis Šimens, kurš uzvarēja otrajā posmā, bet šoreiz ieņēma tikai septīto vietu.