02.04.2014 09:31

Pierīgas jaunie peldētāji cīņā par "Medūzas kausiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairāku Pierīgas mācību iestāžu un sporta skolu pārstāvji piedalījušies "Medūzas kausa" izcīņā peldēšanā, kas notika Jūrmalā un kurā piedalījās pusotrs simts jauno sportistu no visas Latvijas.

Sacensības notika četrās vecuma grupās un sešās disciplīnās. Vienā no tām – 200 metru distancē uz muguras 1998./99. gadā dzimušajām meitenēm – uzvarēja Stopiņu peldbaseina peldēšanas pulciņa audzēkne Valērija Karelova. Otrajā un trešajā vietā aiz viņas ierindojās Daugmales pamatskolas skolnieces Elīna Kovaļevska un Kristīne Skudrīte. Vēl vienu godalgoto vietu V. Karelova ieguva 50 metros brīvajā stilā, kur ieņēma trešo vietu.

Divas otrās vietas sacensībās Jūrmalā izcīnīja Ričards Sniedze no Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas. Ādažnieks bija otrais ātrākais 50 metros brīvajā stilā un 100 metros uz muguras 2002./03. g. dz. zēnu grupā. Otro vietu ieguva arī PBJSS komandas pārstāve Agnese Groza 50 metru brīvā stila peldējumā, bet Kristina Potjomkina no Stopiņiem ierindojās trešajā vietā 50 metros tauriņstilā.

Labāko sešniekos atsevišķās distancēs izdevās iekļūt vēl vairākiem Pierīgas novadu pārstāvjiem. Ceturtās vietas ieņēma Amanda Zariņa un Alla Kozlovska no Stopiņiem un Kristīne Skudrīte no Daugmales, piektās – Linda Atvare no Ķekavas novada sporta skolas un Anete Paukšte no Pierīgas BJSS, sesto – Kristaps Mežatučs no Stopiņiem.