01.04.2014 12:58

Babītes un Ķekavas novusisti Latvijas čempionāta pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Ķekavas novusisti Latvijas čempionāta pusfinālā arhīvs

Latvijas dubultspēļu čempionātā novusā vīriešu pāriem aizvadīti ceturtdaļfināla turnīri, kuros itin sekmīgi startējuši Pierīgas novusa meistari.

Viens no četriem otrās kārtas turnīriem, kuros katrā vajadzēja piedalīties pa 18 duetiem (daži gan neieradās), notika Babītes novada Piņķos. Dalībnieki cīnījās par desmit vietām uz pusfināla posmu, kurā tiks ņemti vērā nākamajā kārtā iekļuvušo dalībnieku savstarpējo spēļu rezultāti.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva pagājušā gada Ropažu novada čempions Valdis Čunka un Jānis Kupčs no Rīgas, kuri guva astoņas uzvaras, septiņas reizes nospēlēja neizšķirti un nezaudēja ne reizi (23 punkti). Savukārt ceturto vietu (četras uzvaras, deviņi neizšķirti, divi zaudējumi un 17 punkti) ieņēma Gaidis Čoders un Igors Ramba no Babītes novada.

Pusfinālam kvalificējās arī septītajā vietā finišējušie Babītes novusisti Staņislavs Kojalovičs un Sergejs Varša (16 p.), kā arī ķekavieši Juris Firsts un Juris Pūpols, kuri ieņēma desmito vietu (15 p.). Turpat aiz pusfinālistu desmitnieka palika Raivis Jansons un Aigars Krūzbergs no Babītes (11. vieta), kā arī Aigars Krencs un Ivars Rūja no Olaines (13.v.).

Vēl viens ceturtdaļfināla turnīrs ar Pierīgas novadu novusa cienītāju piedalīšanos risinājās Tukumā, un par tā uzvarētājiem kļuva Ainārs un Juris Groseni no Babītes. Sešpadsmit mačos viņi svinēja astoņas uzvaras un astoņas reizes nospēlēja neizšķirti, savācot 24 punktus.

Jāatgādina, ka Ainārs un Juris, pārstāvot savu novadu, nesen kļuva par Pierīgas sporta spēļu komandu turnīra vicečempioniem. Savukārt septītajā vietā ar 18 punktiem Tukuma turnīrā ierindojās ķekavieši Egīls Cepurītis un Gunārs Evers, un arī viņi – šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempioni – kvalificējās nākamajai kārtai.

Pusfināla turnīri paredzēti 19. aprīlī Tukumā un Vaidavā. Katrā turnīrā piedalīsies pa 20 pāriem, no kuriem pa 11 labākajiem duetiem, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, kvalificēsies 3. maijā plānotajam Latvijas čempionāta finālturnīram.