31.03.2014 13:15

Ādažu basketbolisti Baltijas līgā nepārspējami

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu basketbolisti Baltijas līgā nepārspējami www.bbbl.info

Vēl četras uzvaras Baltijas zēnu basketbola līgas (BBBL) turnīrā izcīnījusi Ādažu U-11 vecuma puišu komanda, kas vienīgā šosezon nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Baltijas līgas kārtējais posms aizvadītās nedēļas nogalē risinājās Tartu, un ādažnieku pretinieki bija četras Igaunijas komandas. Pirmajā dienā Ādažu puiši ar 37:36 pārspēja vietējo "Salva"/"Rock" komandu un ar 35:23 TTU kluba vienību. Savukārt otrajā dienā tika apspēlēti vienaudži no Tallinas sporta kluba "Audentes" 37:29 un Raplas sporta kluba komanda 62:43.

Ar 14 uzvarām 14 spēlēs Ādažu jaunie basketbolisti ieņem pirmo vietu savā vecuma grupā un ir vienīgā komanda ar simtprocentīgu bilanci. Pa vienam zaudējumam piedzīvojuši basketbola kluba "Ķeizarmežs" un Rakveres sporta kluba spēlētāji. Desmit labāko U-11 komandu finālturnīrs paredzēts maija beigās Rīgā.

Baltijas zēnu basketbola līga tika izveidota 2012. gadā, un sākotnēji tajā piedalījās pa četrām komandām no Latvijas un Igaunijas. Taču šosezon tām pievienojušās jaunas vienības arī no Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas – turnīrā U-12 vecuma grupā piedalās 16, bet U-11 grupā pat 20 komandas.