30.03.2014 16:09

Handbolistes turnīru Grieķijā beidz ar divām uzvarām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elza Seržante Elza Seržante Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu handbola valstsvienība, kuras sastāvā bija četras Stopiņu novada komandas spēlētājas, Eiropas Handbola federācijas (EHF) "Challenge Trophy" turnīrā Grieķijā ierindojusies piektajā vietā.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā Latvijas handbolistes galvenās treneres Gintas Ozoliņas vadībā izcīnīja vienu uzvaru, piedzīvoja divus zaudējumus un sacensības turpināja turnīrā par 5.–8. vietu. Sestdien pirmajā mačā latvietes ar graujošu rezultātu 33:13 (19:3) pieveica Armēnijas izlasi.

No Stopiņu handbolistēm Annija Ozoliņa guva sešus vārtus, Anete Čeiča četrus un Elza Seržante divus, bet Ramona Liepiņa ar precīziem metieniem neatzīmējās.

Svētdien spēlē par piekto vietu Latvijas valstsvienība tikās ar kaimiņienēm igaunietēm. Pirmais puslaiks pagāja gluži līdzīgā cīņā un beidzās neizšķirti 9:9. Otrais puslaiks latvietēm iesākās neveiksmīgi (11:15), taču viņas spēja lauzt cīņas gaitu un svinēja uzvaru 22:19.

E. Seržante guva divus, Anete Čeiča vienus vārtus, bet Annija Ozoliņa izpelnījās sarkano kartīti un noraidījumu.

Kopš 2000. gada "Challenge Trophy" dāmu komandām tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespēja regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Turnīrā šogad piedalījās spēlētājas, kas dzimušas 1991. gadā un jaunākas.