28.03.2014 16:34

Stopiņu handboliste – labākā Latvijas izlasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handboliste – labākā Latvijas izlasē Latvijas Handbola federācija

Četru Stopiņu novada handbola komandas spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu valstsvienība Grieķijā notiekošā Eiropas Handbola federācijas (EHF) "Challenge Trophy" turnīra apakšgrupas pēdējā spēlē zaudēja Beļģijai un neiekļuva pusfinālā.

Situācija turnīra tabulā pirms pēdējās kārtas liecināja, ka, lai iekļūtu pusfinālā, Latvijas izlasei spēlē pret Beļģiju bija nepieciešama uzvara kaut ar vienu vārtu starpību. Pēc līdzīga spēles sākuma Latvijas handbolistēm radās pamatīgas grūtības ar metienu realizāciju, un beļģietes diezgan ātri no 6:4 panāca 12:6 savā labā. Pirmā puslaika beigās latvietēm gan izdevās starpību samazināt līdz 11:14.

Arī pēc pārtraukuma Latvijas komandai liktenīgs izrādījās puslaika vidus, kad Beļģijas handbolistes četru vārtu pārsvaru (20:16) palielināja līdz astoņiem (26:18). Spēles izskaņā deficīts gan atkal saruka līdz četriem vārtiem – 26:30.

Kā zināms, četras spēlētājas un izlases galvenā trenere Ginta Ozoliņa valstsvienībā pārstāv Stopiņu novada handbola komandu. Spēlē pret Beļģiju Anete Čeiča vārtus neguva, taču tika atzīta par labāko spēlētāju Latvijas izlasē. Elza Seržante guva trīs, Annija Ozoliņa vienus vārtus, bet Ramona Liepiņa ar precīziem metieniem neatzīmējās.

Jāatgādina, ka apakšgrupas turnīra pirmajās spēlēs Latvijas handbolistes ar 19:29 zaudēja Grieķijas izlasei un ar 27:23 uzvarēja Moldovu un četru komandu konkurencē ierindojās trešajā vietā. Nedēļas nogalē Latvijas komanda aizvadīs divas spēles par 5.–8. vietu, pirmo no tām, visticamāk, ar Armēnijas izlasi.

EHF "Challenge Trophy" turnīrā piedalās spēlētājas, kas dzimušas 1991. gadā un jaunākas.