27.03.2014 16:24

Stopiņu handbolistes sekmē Latvijas izlases uzvaru pār Moldovu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elza Seržante Elza Seržante Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu valstsvienība Grieķijā notiekošā Eiropas Handbola federācijas (EHF) "Challenge Trophy" turnīra otrajā kārtā ar 27:23 uzvarēja Moldovas izlasi.

Spēles pirmajā puslaikā Latvijas komanda nonāca zaudētājās, taču spēja gūt piecus vārtus pēc kārtas, no 5:7 panāca 10:7 un atpūtās devās ar rezultātu 13:10 savā labā. Neveiksmīgs otrā puslaika sākums ļāva pretiniecēm panākt izlīdzinājumu 14:14, un turpinājumā ritēja abpusēji kļūdām un neizmantotām iespējām pārbagātā cīņa, kurā epizodiskas veiksmes bija te vienai, te otrai komandai.

Galotni daudz veiksmīgāk nospēlēja latvietes, kuras gandrīz desmit minūtes nosargāja savus vārtus neskartus, pašas guva piecus golus pēc kārtas un svinēja uzvaru 27:23.

Kā zināms, četras spēlētājas un izlases galvenā trenere Ginta Ozoliņa valstsvienībā pārstāv Stopiņu novada handbola komandu. Spēlē pret Moldovu Anete Čeiča guva piecus, Elza Seržante trīs, Annija Ozoliņa vienus vārtus, bet Ramona Liepiņa ar precīziem metieniem neatzīmējās.

Trešdien apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas handbolistes ar 19:29 zaudēja Grieķijas izlasei, kam ir divas uzvaras divās spēlēs. Pēdējā kārtā piektdien latvietes tiksies ar Beļģijas valstsvienību, šīs spēles uzvarētājas grupā ieņems otro vietu un kvalificēsies pusfinālam (zaudētājas paliks trešās un spēlēs par 5.–8. vietu).

EHF "Challenge Trophy" turnīrā piedalās spēlētājas, kas dzimušas 1991. gadā un jaunākas.