27.03.2014 12:19

Baložu karatistam bronza Turcijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Stambulā noticis prestižs karatē turnīrs "Turkish Open Karate Tournament 2014", kurā 46 pasaules valstu 1500 sportistu vidū bija arī sporta kluba "Ippon.lv" pārstāvis Ņikita Orlovs no Ķekavas novada Baložiem.

Startējot kategorijā "kata" 10–11 gadus veciem sportistiem viņš uzvarēja divus pretiniekus no Bulgārijas, pēc tam pārspēja Alžīrijas sportistu un tikai pusfinālā piekāpās vēl vienam Bulgārijas pārstāvim. Izšķirošajā cīņā Ņikita parādīja spēcīgu raksturu, uzvarēja Krievijas sportistu un izcīnīja trešo vietu 30 sportistu konkurencē, informēja "Ippon.lv".

"Kumite" sacensībās Ņikita Orlovs startēja 10–11 gadus veco sportistu grupā svara kategorijā līdz 32 kilogramiem. Pirmās divas cīņas viņš pārliecinoši pieveica divus Turcijas sportistus 9:0 un 6:0, bet trešajā cīņā bija pārāks par sāncensi no Bulgārijas 3:1.

Pusfinālā pret Azerbaidžānas pārstāvi Ņikita visas cīņas garumā bija vadībā, taču pēdējās sekundēs tiesneši diemžēl ieskaitīja pretiniekam apšaubāmus punktus, un rezultātā zaudējums 2:3. Toties pēdējā cīņā par medaļu Ņ. Orlovs uzvarēja savu pretinieku 7:2 un izcīnīja bronzas medaļu 34 sportistu konkurencē.