26.03.2014 12:58

Daugmalē noskaidro labākos zolmaņus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Daugmales multifunkcionālajā centrā aizvadīts tradicionālais Daugmales atklātais turnīrs kāršu spēlē zolīte. Turnīrā piedalījās 11 dalībnieki, šoreiz gan tikai no Ķekavas novada.

Lai noskaidrotu labākos zolmaņus, tika izspēlētas piecas kārtas pa sešpadsmit partijām pēc Šveices sistēmas, kuras princips ir pretinieku veidošana pēc sasniegumiem iepriekšējās spēles kārtās, sadalot labākos spēlētājus pret labākajiem un ne tik labos pret vienlīdzīgajiem. Pirmajā kārtā dalībnieki tika izlozēti pēc nejaušības principa.

Cīņas par medaļām un Daugmales atklātā turnīra uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdējās kārtas pēdējās partijās, jo konkurences faktors bija augsts un spēles noritēja spraigās un līdzīgās izspēlēs, kurās tika pie citiem galdiem, pretinieki spēlēja taktiski, lai viņus nevarētu apsteigt pēdējās partijās.

Turnīra rīkotāji Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra informēja, ka par turnīra uzvarētāju kļuva Vilnis Ostvalds, vēl labāko trijniekā iekļuva Kaspars Sapranovičs un Edijs Biļķins.