25.03.2014 22:49

FK "Ķekava" florbolistes iekļūst virslīgas finālā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Ķekava" florbolistes iekļūst virslīgas finālā (papildināta) Latvijas Florbola savienība

Pēc pieciem neveiksmīgiem mēģinājumiem Latvijas dāmu virslīgas finālā iekļuvušas florbola kluba "Ķekava" spēlētājas. Pusfināla izšķirošajā piektajā spēlē viņas ar 4:2 uzvarēja Rīgas Stradiņa universitātes komandu un uzvarēja sēriju 3:2.

Spēlē Lielvārdē septītajā minūtē pirmās vadībā izvirzījās RSU studentes, taču nākamo septiņu minūšu laikā Ieva Jurkāne un Paula Brunovska ar precīziem metieniem panāca 2:1 FK "Ķekava" labā.

Otrās trešdaļas sākuma Līga Akmeņkalne panāca divu vārtu pārsvaru, kas saglabājās līdz 55. minūtei, kad RSU florbolistes skaitliskā vairākumā samazināja starpību līdz minimumam. Pamatlaika izskaņā rīdzinieces nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, un sekundi līdz beigām Gundega Vancāne ieraidīja bumbiņu RSU tukšajos vārtos, pieliekot punktu sērijai – 4:2.

Jau ziņots, ka pusfināla sērijas pirmajā un trešajā spēlē uzvarēja FK "Ķekava" (4:2, 6:2), bet otrajā un ceturtajā ar vienādu rezultātu 3:2 pagarinājumā pārākas bija pagājušā gada čempiones RSU florbolistes.

Finālā, kas ritēs līdz četrām uzvarām, ķekaviešu pretinieces būs šīs sezonas pamatturnīra pārliecinošās uzvarētājas Kocēnu "Rubene". Pirmās divas spēles sestdien plkst. 19 Kocēnos un svētdien plkst. 16 Lielvārdē. Savukārt vienīgajā spēlē par trešo vietu sestdien plkst. 15.30 Lielvārdē tiksies RSU un "Ķekavas Bulldogs".

Pēdējās trijās sezonās FK "Ķekava" florbolistes ieguva bronzas medaļas, bet pirms tam divus gadus finišēja ceturtajā vietā.

(papildināta ar finālspēļu laikiem un video)