25.03.2014 22:07

LSPA/Ķekavas novada volejbolisti zaudē pusfinālā un cīnīsies par bronzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nacionālās volejbola līgas pusfināla sērijas izšķirošajā trešajā spēlē LSPA/Ķekavas novada komanda otrdien viesos ar 1:3 piekāpās Aizputes volejbola klubam, zaudēja sērijā 1:2 un spēlēs par trešo vietu.

Trešā mača pirmais sets aizritēja teju punkts punktā, līdz brīdī, kad rezultāts bija 18:18, ķekavieši guva četrus punktus pēc kārtas. Aizputes volejbolisti nekavējoties atbildēja ar tādu pašu sēriju, taču nākamās trīs izspēles atkal uzvarēja viesi – 25:22.

Otrā seta sākumā laukuma saimnieki iekrāja triju punktu pārsvaru, un turpinājumā LSPA/Ķekavas novada komanda tuvāk par 16:18 vairs netika – beigās 19:25. Savukārt trešajā setā izšķirošie notikumi risinājās tuvāk seta beigām. Viesi atspēlēja triju punktu deficītu un vēlāk panāca neizšķirtu 15:15, taču uz nākamajiem astoņiem mājinieku punktiem spēja atbildēt tikai ar diviem – 19:25.

Ceturtā seta sākumā dažu punktu handikapu ieguva ķekavieši, taču seta vidū aizputnieki no 12:15 pamanījās panākt 19:17 savā labā. Dramatiskā galotnē veiksmīgāki bija Aizputes volejbolisti – LSPA/Ķekavas novada komandai 24:26 setā un 1:3 spēlē.

Kā zināms, pusfināla pirmajā spēlē sestdien Aizputē ar 3:0 uzvarēja laukuma saimnieki, kuri ir Nacionālās līgas debitanti, bet dienu vēlāk Baložos mājinieki revanšējās 3:1.

Sērijā par trešo vietu un bronzas medaļām ķekaviešu pretinieki būs pamatturnīra astotās vietas ieguvēji volejbola klubs "Aizkraukle", kas ceturtdaļfinālā negaidīti uzvarēja regulārās sezonas čempionus no Kuldīgas, bet pusfinālā piekāpās volejbola klubam "Ventspils". Sērija ritēs līdz divām uzvarām. Pirmā spēle notiks LSPA/Ķekavas novada komandas laukumā, kalendārs vēl tiks precizēts.

Šosezon ķekavieši ar Aizkraukles komandu aizvadījuši divas savstarpējās spēles un abās uzvarēja – 3:0 viesos un 3:2 mājās.