25.03.2014 12:53

Siguldas dambretistiem Latvijas jaunatnes čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas sporta skolas audzēkņi izcīnījuši kārtējās godalgas Latvijas čempionātā simtlauciņu dambretē vecuma grupās līdz 10 un 16 gadiem.

Par Latvijas čempionu vecuma grupā līdz 16 gadiem kļuva Edgars Straumanis. Finālturnīrā, kurā piedalījās desmit labākie šī vecuma dambretisti, klasiskajā dambretē viņš guva septiņas uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un savāca 16 punktus no 18 iespējamiem. Ātrspēles turnīrā Edgars nopelnīja punktu mazāk, taču ar to bija pietiekami pirmās vietas iegūšanai.

Jāatgādina, ka šāgada Latvijas čempionāta finālturnīrā 64 lauciņu dambretē E. Straumanis ieguva pirmo vietu ātrspēlē un trešo vietu klasiskajā spēlē.

U-16 turnīrā piedalījās vēl trīs Siguldas dambretisti. Kristaps Bruners klasiskajā dambretē ieņēma ceturto vietu (9 p.) un ātrspēlē piekto (5 p.), Mārtiņš Zemlītis – attiecīgi piekto un astoto, bet Jānis Urtāns – astoto un sesto.

Jaunākajā U-10 vecuma grupā siguldieši nopelnīja divas medaļas. Klasiskajā spēlē Artūrs Jegurs ar 14 punktiem no 18 iespējamiem ierindojās otrajā vietā, bet ātrspēlē bija ceturtais (11 p.). Savukārt Kristīnei Urtānei otrā vieta ātrspēlē (14 p.) un sestā vieta pamatturnīrā (9 p.).

Kristians Lelis un Rinalds Garkalns ieguva piekto un septīto vietu, Roberts Bete devīto un desmito vietu, Keita Eglīte – astoto un septīto vietu.

Par Latvijas čempionu U-13 vecuma grupā kļuva Gunārs Gribuška no Tīnūžu pamatskolas (15 p.), bet ātrspēlē viņš ieņēma trešo vietu (12 p.). Siguldietim Renardam Helfrehtam divas piektās vietas, bet Sintijai Brigznei sestā vieta ātrspēlē un septītā vieta klasikā.