24.03.2014 13:55

Handbola izlasē četras Stopiņu kluba spēlētājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elza Seržante (pirmā no labās) Elza Seržante (pirmā no labās) Latvijas Handbola federācija

Kļuvis zināms Latvijas sieviešu handbola izlases sastāvs Eiropas Handbola federācijas (EHF) rīkotajam "Challenge Trophy" turnīram, kas no 26. līdz 30. martam notiks Grieķijas pilsētā Larisā.

Treneres Ginta Ozoliņa un Vita Brikmane sastāvā iekļāvušas 14 spēlētājas no pieciem Latvijas klubiem. Četras handbolistes pārstāv G.Ozoliņas trenēto Stopiņu novada handbola komandu. Tās ir ārējās līnijas spēlētājas Anete Čeiča un Annija Ozoliņa, malējā spēlētāja Ramona Liepiņa un līnijas spēlētāja Elza Seržante, informēja Latvijas Handbola federācija.

"Challenge Trophy" turnīrā piedalās spēlētājas, kas dzimušas 1991. gadā un jaunākas. Latvijas izlase ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar Grieķijas, Moldovas un Beļģijas izlasēm, savukārt B apakšgrupā cīnīsies Bulgārija, Igaunija, Izraēla un Armēnija. Katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā.

Latvijas komandai pirmā spēle ir 26. martā plkst. 13.00 pret Grieķiju, bet fināls tiks aizvadīts 30. martā.

R.Liepiņa un E.Seržante Latvijas valstsvienības sastāvā jau piedalījās "Challenge Trophy" turnīrā pirms diviem gadiem. Toreiz Latvijas komanda astoņu komandu konkurencē izcīnīja ceturto vietu.

Kopš 2000. gada "Challenge Trophy" dāmu komandām tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespēja regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Visus finansiālos turnīra izdevumus sedz organizatori.