24.03.2014 13:29

Ģirts Bricis uzvar konkūra ziemas čempionāta kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās – kluba ”Sport de Lux” prezidente Kate Ansone, sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis, Ģirts Bricis, LJF prezidents Agris Blaus un zirgu īpašnieks Aleksandrs Vasiļjevs No kreisās – kluba ”Sport de Lux” prezidente Kate Ansone, sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis, Ģirts Bricis, LJF prezidents Agris Blaus un zirgu īpašnieks Aleksandrs Vasiļjevs Latvijas Jātnieku federācija

Ar Ģirta Briča un zirga Egano van Kadal uzvaru sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā beigušās Latvijas ziemas čempionāta pēdējā ceturtā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 15 sportiskie pāri, no kuriem pieci pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā trīs pirmo vietu ieguvēji bija nekļūdīgi, taču pēc saīsinātajā maršrutā pavadītā laika pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar Egano van Kadal no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux". Aiz viņa ierindojās Kristīne Egle ar Concorde (SK "Top Sport") un ropažnieks Guntars Siliņš ar Tritoonia (JSK "Mežstrazdiņi"). Ceturtais bija Ģ.Bricis ar otru zirgu Carlord, kas pārlēkšanā nogāza vienu šķērsli.

"Prieks par iegūto uzvaru kopvērtējumā un patīkami, ka visi mani zirgi ir labā formā, tagad varu ar labām cerībām raudzīties uz vasaras sezonu. Iepriekšējā vasarā zirgi bija vēl pārāk jauni un tiem netika izvirzīti augsti mērķi, šogad ceru piedalīties arī kādās starptautiskās sacensībās ārzemēs," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam pastāstīja Latvijas ziemas čempions Ģirts Bricis. Arī kopvērtējumā nākamās divas vietas aiz viņa ieņēma K.Egle un G.Siliņš.

SK "Sport de Lux" pārstāve Krista Kristiana Alksne izcīnīja pirmo vietu kopvērtējumā junioru (līdz 18 g.v.) un jauno jātnieku (līdz 21 g.v.) grupā, ropažniece Sabīne Siliņa bija otrā starp bērniem (līdz 16 g.v.) un trešā starp jauniešiem. Līdz piecus gadus veco zirgu grupā pirmo vietu ieguva Laima Lāce ar Lādogu no z/s "Tīraines staļļi" un trešo vietu – Aigars Bregže ar Agathi no Jaunmārupes z/s "Lielceri". Trešais A.Bregže bija arī 6–7 gadus veco zirgu grupā ar Corrado.

Otrās grupas amatieru kopvērtējumā pirmajā trijniekā iekļuva Laima Lāce, Olga Šellere no Baldones novada sporta kluba "Telfas" un Kate Ansone no kluba "Sport de Lux", bet pirmās grupas amatieru grupā otro vietu ieņēma Signe Melkina no Ķekavas novada jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi".