24.03.2014 12:07

Babītē sīvas cīņas pie novusa galdiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītē sīvas cīņas pie novusa galdiem Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu novusa turnīrā svētdien Babītē piedalījās vienpadsmit komandas. Uzvarētāju noskaidrošanai ar viena apļa turnīru nepietika, un bija jāsarīko pārspēle.

Sacensības notika pēc apļa sistēmas pie četriem galdiem (pie ceturtā spēlēja dāmas). Katra individuālā spēle notika sešos setos, par uzvaru pienācās divi punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle. Savukārt par uzvaru komandu cīņā komandai piešķīra četrus punktus, par neizšķirtu divus un par zaudējumu vienu punktu.

Pēc viena apļa turnīra izspēles izrādījās, ka pilnīgi vienādu punktu skaitu ir savākušas Ķekavas un Babītes komandas (astoņas uzvaras, divi neizšķirti, pa 36 punktiem), turklāt arī papildrādītāji tām bija pilnīgi identiski. Bija jāsarīko pārspēle, kurā sīvā cīņā uzvaru 5:3 guva ķekavieši Mikus Andersons, Gunārs Evers, Egils Cepurītis un Regīna Andersone. Ķekavas komanda šādā sastāvā Pierīgas novadu novusa turnīrā uzvarēja otro gadu pēc kārtas.

Mājiniekus Babītes novadu turnīrā pārstāvēja Juris un Ainārs Groseni, Gaidis Čoders un Aiva Oša. Trešo vietu ieņēma Olaines novusa meistari Aigars Kencs, Ivars Rūja, Andris Gailis un Dace Balaka (31 p.). Pirmajā sešniekā vēl iekļuva Ropažu (26 p.), Baldones (25 p.) un Mārupes (25 p.) komandas. Tālākajās vietās ierindojās Mālpils, Salaspils, Sējas, Saulkrastu un Ādažu novadu komandas.

Individuāli labākos rezultātus pie pirmā galda uzrādīja Juris Grosens (5 uzvaras, 5 neizšķirti, 15 punkti), pie otrā galda – Ainārs Grosens (17 p.), pie trešā galda – Egils Cepurītis un Gaidis Čoders (abiem pa 17 p.), pie dāmu galda – Velga Nestore no Ropažiem (17 p.).

Pierīgas novadu sporta spēles atsāksies pēc mēneša pārtraukuma – 7. maijā paredzētas orientēšanās sacensības, bet 11. maijā florbola turnīrs.