21.03.2014 16:20

Zvejnieks un Gasūna cīnās ar somiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Gasūna Lelde Gasūna www.infoski.lv

Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā Suomutunturos, Somijas ziemeļos Latvijas labākajiem kalnu slēpotājiem sīvu konkurenci izrādīja mājinieki, kā arī sportisti no Norvēģijas, Krievijas un Igaunijas.

Vīru sacensībās, kas slikto laika apstākļu dēļ krietni iekavējās, uzvaru izcīnīja 2012. gada pasaules junioru čempionāta uzvarētājs Santeri Paloniemi no Somijas. Otrajā distancē ātrāks par viņu bija mārupietis Kristaps Zvejnieks, tomēr divu mēģinājumu summā mājinieks Latvijas labāko kalnu slēpotāju apsteidza par 0,47 sekundēm.

Trešās vietas ieguvējs soms Kuka Kristapam zaudēja 1,12 sekundes. Zvejnieks līdz to uzvarējis visās četrās Baltijas kausa izcīņas disciplīnās.

Tālākajās vietās ierindojas divi Somijas un viens Norvēģijas sportists, bet septīto vietu ieņēma Mārtiņš Onskulis, kurš uzvarētājam zaudēja 3,14 sekundes. Iegūstot trešo vietu Baltijas kausa vērtējumā, labāko desmitniekā iekļuva arī Miks Zvejnieks – devītā vieta 3,48 sekundes aiz Paloniemi, kaut arī pēc pirmās trases Miks bija pat sestajā pozīcijā.

Dāmu sacensībās visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja siguldiete Lelde Gasūna. Viņa bija labākā abās distancēs un summā otrās vietas ieguvēju Kamillu Andersoni no Somijas apsteidza par 1,55 sekundēm. Leldei šī bija trešā uzvara šāgada Baltijas kausa sacensībās.

Nākamās sešas vietas ieņēma piecas Somijas un viena Norvēģijas kalnu slēpotāja, bet otrā labākā no Latvijas sportistēm bija Agnese Āboltiņa, kura ierindojās devītajā vietā 5,11 sekundes aiz L.Gasūnas. Trešā starp latvietēm bija Katrīna Krūmiņa ar 16. vietu (+9,47 s). Uz vietu labāko desmitniekā pretendēja Ieva Meldere un Evelīna Gasūna, taču viņas abas otrajā braucienā nefinišēja.

Svētdien turpat notiks vēl vienas FIS sacensības slalomā.