20.03.2014 17:07

Milzu slalomā starp laureātiem brāļi no Mārupes un māsas no Siguldas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Milzu slalomā starp laureātiem brāļi no Mārupes un māsas no Siguldas www.infoski.lv

Somijas ziemeļos Suomutunturos turpinās Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) rīkotā Baltijas kausa izcīņa kalnu slēpošanā.

Sacensībās milzu slalomā elites grupā vīriem trīskāršu uzvaru izcīnīja Mārupes novada pārstāvji. Abos braucienos labākais bija Kristaps Zvejnieks, kurš iepriekš jau bija triumfējis supergigantā un superkombinācijā. 1,37 sekundes summā viņam zaudēja Roberts Rode, bet trešais 3,15 sekundes aiz vecākā brāļa bija Miks Zvejnieks.

Divas no trim pirmajām vietām dāmu konkurencē ieņēma māsas Lelde un Evelīna Gasūnas no Siguldas. Viņām pa vidu iespraucās Liene Bondare, kura vecākajai no māsām zaudēja 0,71 sekundi, bet jaunāko apsteidza par 0,09 sekundēm. Ceturto vietu ieņēma olimpiete Agnese Āboltiņa no Ķekavas novada (1,42 sekundes aiz L. Gasūnas).

Baltijas kauss ar sacensībām milzu slalomā un slalomā beigušās jauniešiem trijās vecuma grupās. U-16 grupā puišiem divām pirmajā dienā izcīnītajām uzvarām supergigantā un superkombinācijā vēl divas pievienoja siguldietis Žaks Gedra. Jaunietēm līdzīgu panākumu atkārtoja Sonija Aškinezere (U-14) un Žanete Gedra (U-16), kuras izrādījās labākās visās četrās disciplīnās.

U-14 grupā pēdējās divās disciplīnās labākais no Latvijas kalnu slēpotājiem bija Mārtiņš Eduards Zvīnis, kurš uzvarēja slalomā un ieņēma otro vietu aiz igauņa Tormisa Laines milzu slalomā. U-12 grupā Emīls Ģērmanis sacensības noslēdza ar divām pirmajām un divām otrajām vietām. Savukārt U-12 grupā meitenēm līdzīgi kā Baltijas kausa pirmajā dienā Karlīna Lāce uzvarēja milzu slalomā, bet slalomā piekāpās vienīgi Johannai Udrasai no Igaunijas.

Milzu slaloma sacensības ceturtdien notika arī bērniem U-10 grupā. Meitenēm uzvarēja Diāna Daukšte, bet puišiem labāko no Latvijas kalnu slēpotājiem – siguldieti Artemiju Terlanovu – apsteidza igaunis Aleksanders Luiks. Savukārt slalomā senioru grupā, tieši tāpat kā pērn, dāmu konkurencē uzvarēja Žaklīna Frickausa no Baltezera, otrajā vietā atstājot ķekavieti Vitu Ciesnieci, bet vīriem pirmā vieta tika Paulam Stēgam.

Piektdien un sestdien Suomutunturos notiks LSS rīkotās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga sacensības slalomā.