19.03.2014 22:24

BK "Mārupe" astotdaļfināla sēriju sāk ar uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Mārupe" astotdaļfināla sēriju sāk ar uzvaru BK "Mārupe"

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijas (LBL2) izslēgšanas turnīru trešdien veiksmīgi sākuši debitanti basketbola kluba "Mārupe" spēlētāji, kuri izvirzījušies vadībā astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām.

Būdami favorītu un laukuma saimnieku statusā, mārupieši pirmo spēli pret bērnu un jauniešu basketbola skolas (BJBS) "Rīga"/"Daugavas" sporta nama komandu sāka ļoti pārliecinoši un jau pirmās ceturtdaļas beigās bija panākuši 17 punktu pārsvaru (29:12).

Tālāk gan tik gludi negāja. Spēles otrajā cēlienā rīdzinieki atspēlēja pusi deficīta, turpināja starpību deldēt arī pēc lielā pārtraukuma, un trešās ceturtdaļas vidū rezultāts jau bija neizšķirts 52:52.

Otrā puslaika vidū BK "Mārupe" tomēr atguva 7–8 punktu pārsvaru un, lai gan vēl divas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija diezgan "slidens" (73:69), atlikušo laiku aizvadīja nevainojami – 81:69.

Mārupes komandas labā LBL2 februāra labākais spēlētājs Mārtiņš Motivāns guva 19 punktus, Mārtiņš Šteinbergs 18, Rihards Pāže 15 un Atūrs Kramiņš 14 punktus.

Atbildes mačs paredzēts piektdien plkst. 18 "Daugavas" sporta namā Rīgā. Ja uzvarēs rīdzinieki un būs nepieciešama izšķirošā trešā spēle, tā paredzēta 26. martā Mārupē.

Jau ziņots, ka BK "Mārupe" LBL2 otrā posma turnīrā par 1.–10. vietu ierindojās sestajā vietā, bet BJBS "Rīga"/DSN komanda bija labākā turnīrā par 11.–19. vietu.