19.03.2014 14:26

"Lāses kausa" finālā volejbolisti no Zvejniekciema, Siguldas un Mārupes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
”Lāses kausa” finālsacensībās piedalīsies arī Mārupes vidusskolas volejbolistes ”Lāses kausa” finālsacensībās piedalīsies arī Mārupes vidusskolas volejbolistes www.facebook.com

Ar Pierīgas skolu volejbola komandu spēlēm beigušies tradicionālās "Lāses kausa" izcīņas priekšsacīkšu turnīri un noskaidrotas tās 118 komandas, kas 29. martā Rīgā, "Skonto" hallē, piedalīsies finālsacensībās.

"Lāses kausa" izcīņa šogad notiek trīspadsmito reizi. Pirmajā posmā pamatskolu un vidusskolu grupās zēniem un meitenēm visā Latvijā piedalījās 714 komandas no 264 skolām, kopumā gandrīz seši tūkstoši jauno volejbolistu. Četros Pierīgas zonas turnīros startēja 17 komandas no septiņām mācību iestādēm.

Visaktīvākie bija Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri vecākajā grupā jauniešiem (1994./97. g. dz.) piedalījās pat ar piecām komandām, no kurām viena cīņā ar Zvejniekciema vidusskolas un Krimuldas vidusskolas vienībām arī kļuva par uzvarētāju un ieguva ceļazīmi uz finālu.

Šajā pašā vecuma grupām jaunietēm piedalījās četras komandas, un finālā iekļuva Mārupes vidusskolas volejbolistes, kuras pārspēja sāncenses no Siguldas, Ropažiem un Zvejniekciema.

Toties abās jaunākajās grupās (1998./2001. g. dz.) gan puišiem, gan meitenēm uzvaras izcīnīja "Lāses kausā" regulāri startējošās un daudzus panākumus guvušās Zvejniekciema vidusskolas audzēkņi, kuri turklāt vienīgie bija pārstāvēti visās četrās grupās. Zēniem iekļūšanai finālā pietika ar vienu uzvaru pār Siguldas Valsts ģimnāzijas komandu, bet meitenes četru vienību turnīrā pārspēja Mārupes, Ādažu un Mālpils vidusskolu volejbolistes.

"Lāses kausa" finālsacensības "Skonto" hallē risināsies vienlaikus uz 16 laukumiem. Rīkotāji informēja, ka paralēli volejbola spēlēm notiks dažādas interesantas aktivitātes un darbosies radošās darbnīcas, kur jaunieši varēs pierādīt savu veiklību, precizitāti un radošās idejas.