18.03.2014 16:50

Baltijas kausa pirmajā dienā dominē olimpieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baltijas kausa pirmajā dienā dominē olimpieši www.infoski.lv

Ar sacensībām supergiganta un superkombinācijas disciplīnās otrdien Somijas ziemeļos Suomutunturos sākusies Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) rīkotā Baltijas kausa izcīņa kalnu slēpošanā, kurā piedalās arī Igaunijas un Krievijas sportisti.

Vīriem pirmajā dienā dubultuzvaru svinēja mārupietis Kristaps Zvejnieks. Supergigantā viņš par sekundes desmitdaļu apsteidza savu novadnieku, vēl vienu Soču ziemas olimpisko spēļu dalībnieku un pēdējo triju gadu Baltijas kausa ieguvēju šajā disciplīnā Robertu Rodi. Superkombinācijā (supergigants plus slaloms) Kristaps par 0,95 sekundēm pārspēja vēl vienu olimpieti Mārtiņu Onskuli, kurš savukārt supergigantā ieņēma trešo vietu. Mārtiņš abās sacensībās bija labākais starp junioru vecuma sportistiem.

Dāmu sacensībās divas otrās vietas izcīnīja Agnese Āboltiņa no Ķekavas novada. Supergigantā viņa nieka 0,03 sekundes zaudēja siguldietei Evelīnai Gasūnai, bet superkombinācijā par 1,13 sekundēm atpalika no Evelīnas vecākās māsas Leldes. Pašai Evelīnai otrajās sacensībās trešā vieta.

Baltijas kausa ietvaros sākušās arī sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās. U-16 grupā puišiem divas uzvaras pirmajā dienā guva Žaks Gedra no Siguldas, abas reizes aiz sevi atstājot Jēkabu Baumani un Rūdolfu Daņiļēviču. U-14 grupā Daniels Loss uzvarēja supergigantā un ierindojās otrajā vietā aiz igauņa Tormisa Laines superkombinācija. U-12 grupā pa vienai pirmajai un vienai otrajai vietai ieguva Emīls Ģērmanis un Mārcis Klāvs Beitāns.

Jaunietēm abās disciplīnās uzvarēja Sonija Aškinezere (U-14) un Žanete Gedra (U-16), bet U-12 pēc pirmās vietas supergigantā Karlīna Lāce superkombinācijā piekāpās vienīgi Johannai Udrasai no Igaunijas.

Trešdien Suomutunturos notiks Baltijas kausa sacensības milzu slalomā, ceturtdien – slalomā (arī bērniem līdz 10 gadu vecumam), bet piektdien un sestdien notiks LSS rīkotās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga sacensības slalomā.