18.03.2014 10:02

LBL Pierīgā: "Mārupe" uzzina pretiniekus, "Sigulda" zaudē Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL Pierīgā: "Mārupe" uzzina pretiniekus, "Sigulda" zaudē Carnikavā arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL2) jau trešdien izslēgšanas turnīru sāks basketbola klubs "Mārupe". Izšķirošās cīņas tuvojas arī LBL trešajā divīzijā.

Līdz ar pirmdien finišējušo LBL2 otrā posma turnīru kļuvuši zināmi izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pāri. BK "Mārupe", kas turnīrā par 1.–10. vietu ierindojās sestajā vietā, astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga"/DSN komandu, kas savukārt bija labākā turnīrā par 11.–19. vietu.

Pirmā spēle paredzēta trešdien plkst. 20.30 Mārupes sporta kompleksā, atbildes mačs – piektdien "Daugavas" sporta namā Rīgā. Ja būs nepieciešama izšķirošā trešā spēle, tā paredzēta 26. martā Mārupē.

Nobeigumam tuvojas pamatturnīrs LBL trešajā divīzijā. Priekšpēdējās kārtas spēlē Carnikavas basketbolisti pirmdien savā laukumā uzņēma basketbola klubu "Sigulda" un revanšējās par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu – 93:88.

Gandrīz visas spēles gaitā vadībā bija carnikavieši. Lielāko pārsvaru viņi sasniedza neilgi pirms pirmā puslaika beigām (46:31), taču Siguldas komanda spēja atspēlēties un uz mirkli pat izvirzījās vadībā (60:59). Ceturtās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieki tomēr atkaroja vadību un kļūdām bagātā cīņas izskaņā svinēja uzvaru. Carnikavas kluba rindās rezultatīvākie bija Edgars Vecums ar 21 un Kristaps Briedis ar 20 punktiem. Siguldas kluba labā Toms Bitītis guva 24 un Klāvs Bedrītis 20 punktus.

Ļoti iespējams, ka Siguldas un Carnikavas basketbolistu duelis turpināsies LBL3 izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Šobrīd komandas turnīra tabulā ieņem attiecīgi ceturto (18-7) un piekto (17-8) vietu, zemāk vairs nevar noslīdēt, taču arī augstāk pakāpties var tikai teorētiski.