17.03.2014 12:19

Pierīgas džudistiem septiņas medaļas Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas džudistiem septiņas medaļas Latvijas jaunatnes čempionātā Latvijas Džudo federācija

Zemgales Olimpiskajā sporta centrā Jelgavā aizvadīts Latvijas atklātais džudo čempionāts U-14 un U-16 vecuma grupās, kurā gandrīz trīssimt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sportistu vidū bija arī pusotrs desmits Pierīgas jauno džudistu.

Trīs individuālās uzvaras pierīdznieki guva sacensībās vecuma grupā līdz 14 gadiem. Svara kategorijā līdz 35 kilogramiem Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvis Andrejs Rižovs uzvarēja visās četrās cīņās un 26 dalībnieku konkurencē izcīnīja zelta medaļu. Pusfinālā viņš pārspēja komandas biedru Jāni Edgaru Štrausu, kurš vēlāk guva uzvaru cīņā par bronzas medaļu.

Vairumā citu svara kategoriju dalībnieku skaits bija krietni mazāks un labākie tika noteikti, katram džudistam tiekoties ar katru. Augusts Šablovskis no Ulbrokas sporta kluba (60 kg) pārspēja abus savus pretiniekus un izcīnīja pirmo vietu. Trīs uzvaras trijās cīņās un zelta medaļa arī Voldemāram Gerkem no Pierīgas BJSS (virs 66 kg), bet siguldietim Kristapam Pēkšenam viens panākums un trešā vieta.

Komandu vērtējumā Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas džudisti U-14 grupā izcīnīja trešo vietu aiz Liepājas un Vsevoloda Zeļonija džudo skolas pārstāvjiem.

Sacensībās U-16 vecuma grupā Pierīgas BJSS audzēkņiem pie pirmajām vietām tikt neizdevās. Ar divām uzvarām trijās cīņās par Latvijas vicečempionu kļuva Uldis Nartišs (46 kg), bet Marekam Markanam (55 kg) trīs uzvaras četrās cīņās un trešā vieta 20 džudistu konkurencē.