13.03.2014 16:30

Jaunmārupes un Olaines skolēni – Latvijas spartakiādes čempioni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes un Olaines skolēni – Latvijas spartakiādes čempioni Jaunmārupes sākumskola

Latvijas Skolēnu 67. spartakiādes finālturnīrā tautas bumbā, kas notika Dobelē, piedalījās komandas no visiem Latvijas reģioniem. Gan puišu, gan meiteņu konkurencē labākie izrādījās Pierīgas skolēni.

Jaunmārupes sākumskolas meitenes skolotāja Ginta Gaiķena vadībā apakšgrupas turnīrā izcīnīja četras uzvaras pār Valles vidusskolas (6:3), Liepājas 7. vidusskolas (15:0), Madlienas vidusskolas (10:2) un Kārsavas vidusskolas (15:0) komandām, vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Iļģuciema vidusskolu (5:11), grupā ieņēma otro vietu un kvalificējās pusfinālam.

Labāko kvartetā ar trijām uzvarām un diviem zaudējumiem iekļuva arī Siguldas pilsētas vidusskolas audzēknes. Turklāt pusfinālā viņas ar 13:0 pieveica mārupiešu pāridarītājas no Iļģuciema vidusskolas un iekļuva finālā. Otrajā pusfinālā Jaunmārupes komanda uzvarēja Juglas vidusskolu 7:1, un izšķirošajā spēlē tikās divu Pierīgas skolu pārstāves – ar 10:6 pārākas izrādījās Jaunmārupes sākumskolas meitenes.

Uzvarētāju sastāvā spēlēja Kristīne Jermakova, Marta Kristiāna Savicka, Madara Anna Baltiņa, Katrīna Paula Krustkalne, Annija Alise Ledaine, Kristiāna Janberga, Monta Lotko, Aleksandra Anna Meinerte, Mare Melnalksne, Nikola Anna Tereščenkova, Anna Jansone un Simona Laugale.



Puišu turnīrā 11 komandu vidū bija triju Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi. Jaunmārupes sākumskolas zēniem neizdevās iekļūt pusfinālā – divas uzvaras, trīs zaudējumi un piektā vieta apakšgrupā. Toties Siguldas pilsētas vidusskolas komanda ar uzvarām visās piecās spēlēs un Olaines 2. vidusskolas komanda ar trim uzvarām četros mačos nodrošināja vietu labāko kvartetā.

Pusfinālā olainiešiem un siguldiešiem bija jāspēlē savā starpā, un sīvā cīņā ar 5:3 nedaudz pārāki izrādījās Olaines skolēni. Viņi iekļuva finālā, kur ar 7:4 uzvarēja arī Rīgas 49. vidusskolas komandu. Savukārt siguldieši spēlē par trešo vietu ar 6:7 zaudēja Liepājas 3. pamatskolas puišiem un ierindojās ceturtajā vietā.