12.03.2014 11:45

Pierīgas džudisti no Viru pārved gandrīz 20 godalgu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Starptautiskajā jauniešu džudo turnīrā Igaunijas pilsētā Viru sekmīgi startējuši Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji, kuri sacensībās vairākās vecuma grupās izcīnīja teju divus desmitus medaļu.

Sacensības vecākajā U-18 grupā Latvijas džudistiem bija arī viens no atlases posmiem dalības Eiropas jauniešu čempionātā. Pierīgas BJSS pārstāvji šajā grupā izcīnīja trīs bronzas godalgas. Trīs uzvaras četrās cīņās guva Artjoms Ratņikovs, divas uzvaras trijās cīņās – Serafima Nazarova, bet Aigai Anitai Bērziņai trešās vietas iegūšanai pietika ar vienu uzvaru divās cīņās.

U-16 grupā otro vietu izcīnīja Tatjana Vlasova un trešo vietu Daira Krope. Piecas medaļas Pierīgas džudistes ieguva U-14 vecuma grupā – par turnīra uzvarētājām kļuva Vineta Alksne un Andra Nika, otrās vietas ieņēma Elīza Marija Jevstigņejeva un Dārta Smildziņa, bet Sofijai Vlasovai trešā vieta.

U-12 grupā puišiem zelta medaļas nopelnīja Valters Jenerts un Eduards Nika, bet Gustavs Hugo Ekmanis, Jānis Štrauss un Raitis Štelmahers vienīgos zaudējumus piedzīvoja finālos un finišēja otrajā vietā.

Nākamās sacensības Pierīgas BJSS audzēkņiem paredzētas šīs nedēļas beigās Jelgavā, kur notiks Latvijas atklātās meistarsacīkstes jauniešiem U-14 un U-16 vecuma grupās.