12.03.2014 10:32

Pasākums "Veselā miesā vesels gars" Salaspilī pulcē vairākus simtus dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasākuma mērķis bija popularizēt sportu kā aktīvu dzīvesveidu. Dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Salaspils sporta nama piedāvātajām aktivitātēm, kā arī papildināt savas zināšanas semināros.

Salaspils sporta nama sporta organizatore Linda Kaļverša informēja, ka sporta pasākums "Veselā miesā vesels gars", ko organizēja Salaspils sporta nams, Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA) un Latvijas Aerobikas asociācija, pulcēja kopā teju vai 300 dalībnieku. Nodarbības notika gan lielajā sporta zālē, gan aerobikas zālē, gan stadionā, savukārt semināri notika trenažieru zālē.

Diena iesākās agri. Jau no pulksten deviņiem dalībnieki reģistrējās, lai plkst. 10.15 sāktu aktīvās dienas maratonu – vingrotu un dejotu, aizvadītu mierīgākas noskaņas nodarbības, kā arī papildinātu savas zināšanas semināros. Jau pirmajā nodarbībā divdesmit drosminieki devās uz "Aerobika MIX" nodarbību, kamēr citi dalībnieki, kas vēl nebija gatavi aktīvi lēkāt, papildināja savas zināšanas seminārā "Esi aktīvs un vesels mūža garumā". Pēc pirmās nodarbības izturīgākie palika uz laukuma un tiem pievienojās vēl dalībnieki, lai kustētos Zumbas ritmos. Šī deju fitnesa nodarbība sapulcēja 55 dalībniekus.

Ņemot vērā aerobikas zāles izmērus, tika noteikts maksimālais dalībnieku skaits – 30. Lieki teikt, ka jau pirmajā nodarbībā pilatēs apmeklētāju skaits bija 35, bet aiz strīpas palikušie vēl vismaz tikpat.

No plkst. 12 līdz 14 stadionā notika seminārs "Nūjošanas ABC" un praktiskā nodarbība ar profesionālu ekipējumu no LTSA. Nodarbību starplaikos kāds devās atpūsties skaistuma stūrī "LOKA", kāds pusdienot "Roga-agro", cits atvilka elpu piecpadsmit minūšu garumā, lai pēc tam atkal pievērstos augstas intensitātes nodarbībām.

Tie, kas bija nolēmuši atpūsties ilgāk, sporta zālē vēroja Latvijas virslīgas handbola spēli vīriešiem "Lat-96"–"Jūrmalas sports", kurā triumfēja jūrmalnieki. Līdz ar spēles beigu signālu sporta zālē bija iespēja gūt ieskatu Austrumu deju priekšnesumā, kā arī piedalīties nodarbībā. Aerobikas zālē notika nodarbība "BodyART", kas ļāva izprast kustību burvību (arī šajā nodarbībā zāle bija pilna), bet trenažieru zālē – seminārs "Sievietes enerģētiskā vielmaiņa".

Dienas otrajā pusē "KidSport.lv" dāvāja iespēju izkustēties arī pašiem mazākajiem sportistiem (4–6 g. v.), paralēli lielajā zāle notika augstas intensitātes grupu nodarbība. Laiks paskrēja nemanot, un nu jau klāt bija pēdējā nodarbība, kas, šķiet, bija šīs dienas kulminācija – deju nodarbība "Strip-plastika", kurā piedalījās sešdesmit daiļā dzimuma pārstāves. Pašā dienas izskaņā trenažieru zālē bija iespēja gūt ieskatu veselīga uztura pamatos.

Visas dienas garumā notika balvu izspēle, tā ar atbalstītāju sarūpētajām veltēm iepriecināja 46 dalībniekus, bet dienas noslēgumā pēc Salaspils sporta nama direktora Vitālija Berezņeva uzrunas tika izspēlētas divas lielās balvas – pārvērtības no salons "LOKA" un torte no "PasutiTorti.lv", kā arī galvenā balva – velosipēds no "evelostore.lv".