11.03.2014 22:15

Latvijas čempionāta medaļas dalīs bez Ķekavas florbolistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionāta medaļas dalīs bez Ķekavas florbolistiem Latvijas Florbola savienība

Latvijas virslīgas florbola čempionāta ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā piektajā spēlē florbola klubs "Ķekava" viesos ar 5:11 zaudēja pašreizējiem čempioniem "Cēsu alus"/"Lekrings" komandai. Līdz ar to sērijā 2:3, un ķekaviešiem sezona beigusies.

Spēle ķekaviešiem sākās ar aukstu dušu – vēl nebija nospēlēta pat pusminūte, kad bumbiņa jau bija atradusi ceļu uz viesu vārtiem. Pirmā puslaika vidū cēsnieki pārsvaru dubultoja (turklāt skaitliskā mazākumā!), un tikai tad FK "Ķekava" florbolistiem izdevās pārņemt iniciatīvu – trīsarpus minūšu laikā Kristaps Jēkabsons un Mārtiņš Brigmanis panāca izlīdzinājumu 2:2.

Tomēr šis uzplaiksnījums diemžēl izrādījās īss. Vēl pusminūti līdz pirmajam pārtraukumam laukuma saimnieki vēlreiz izvirzījās vadībā, otrā perioda pirmajā pusē piecarpus minūšu laikā iemeta trīs vārtus, bet trešdaļas izskaņā vēl vienus, un pirms pēdējām 20 minūtēm ķekaviešu liktenis jau bija gandrīz izlemts – 2:7.

Viesi nepadevās, un trešās trešdaļas sākumā Aivis Hammers vienus vārtus atguva. Taču drīz pēc tam pusotras minūtes laikā cēsnieki trīs reizes ieraidīja bumbiņu Ķekavas kluba vārtos, un Matīsa Jansona un Ērika Akulova precīzajiem metieniem pēdējās minūtēs vairs nebija būtiskas nozīmes – 5:11.

Kā zināms, virslīgas pamatturnīrā cēsnieki ierindojās ceturtajā vietā, bet ķekavieši piektajā. Ceturtdaļfināla pirmajā un trešajā mačā pārāka bija Pierīgas labākā komanda (7:4 un 5:4), otrajā un ceturtajā – 2013. gada Latvijas čempioni (8:6 un 7:5).

Pērn izslēgšanas turnīrā FK "Ķekava" zaudēja pusfinālā un pēc tam arī spēlē par trešo vietu, bet gadu iepriekš piedzīvoja zaudējuma finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē un saņēma sudraba medaļas.