11.03.2014 11:14

Ziemas čempionāta trešajā posmā uzvar Ģirts Bricis ar Emilie Jolie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas čempionāta trešajā posmā uzvar Ģirts Bricis ar Emilie Jolie Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notikušajās Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensībās jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux".

Sacensību galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 13 sportiskie pāri, no kuriem trīs pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā piedalījās tikai Ģirts Bricis ar Emilie Jolie un distanci veica bez kļūdām. Ģ. Bricis ar otru zirgu Egano van Kadal, kā arī sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāvis ropažnieks Guntars Siliņš ar Tritonia no pārlēkšanas atteicās un posmā dalīja 2.–3. vietu.

"Viss ir labi. Zirgi kārtīgi gatavoti un rāda labu sniegumu. Laiks bija tik labs, ka varējām pirms starta iesildīties ārā. Pārlēkšanā startēju tikai ar Emilie Jolie – vairāk treniņa dēļ, jo Guntars Siliņš startēja ar jaunu zirgu, bija ar pamatdistanci apmierināts un atteicās no turpmākā starta. Tad arī man nebija jēgas pašam ar sevi sacensties," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis.

"Pirmoreiz startēju šādā augstumā ar manai sievai piederošo zirgu Tritonia. Pagājušogad piedalījāmies maršrutos 6–7 gadus veciem zirgiem, taču tad neizdevās tik labi starti. Tagad ķēvei ir jau astoņi gadi, krājas pieredze, un esmu ļoti apmierināts par sasniegto rezultātu," izteicās Guntars Siliņš. "Galvenais, ka tas ir pašu sagatavots zirgs, kas tagad lēnām sāk apgūt lēkšanas prasmi. Prieks, ka var redzēt sava darba rezultātus. No pārlēkšanas atteicos, jo nebija īstas nozīmes sacensties ar Ģirta pieredzējušajiem zirgiem."

Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā pieaugušajiem pēc trim posmiem šobrīd līderpozīcijās ar 52 punktiem ir Ģirts Bricis. Viņam seko Linda Ansule (ZS "Lielceri") 46 p., Einārs Cēsnieks (ZS "Kriķi"), Kristīne Egle ("Top Sport") pa 44 p. un Gunārs Siliņš 42 p.

Trešā posma sacensībās zirgiem līdz piecu gadu vecumam ar 100 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Laima Lāce no ZS "Tīraines staļļi" ar Lādogu, maršrutā junioriem un jaunajiem jātniekiem pirmo vietu izcīnīja Nellija Nulle no Garkalnes novada sporta kluba "Gaujas krasti" ar Lord Picasso, bet amatieru otrās grupas konkurencē labākā bija SK "Sport de Lux" vadītāja Kate Ansone ar Carlord.

Pēdējais Latvijas ziemas čempionāta posms konkūrā paredzēts 22. martā.