09.03.2014 18:40

BK "Mārupe" LBL2 otro posmu beidz ar zaudējumu pēdējās sekundēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Mārupe" LBL2 otro posmu beidz ar zaudējumu pēdējās sekundēs BK "Mārupe"

Galīgo vietu noslēguma tabulā un pretiniekus Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā mārupieši uzzinās pēc citu komandu pēdējām spēlēm.

Otrā posma pēdējo spēli turnīrā par 1.–10. vietu Mārupes basketbolisti aizvadīja svētdien savā laukumā pret "Pārdaugavas"/Latvijas Universitātes komandu. Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija viesi, taču otrajā ceturtdaļā mārupieši veica izrāvienu 13:2 un pārņēma vadību. Gan ne uz ilgu laiku, jo jau drīz pēc pārtraukuma rīdzinieki atguva vadību un vienubrīd sasniedza pat 13 punktu starpību (50:63).

Mājinieki atbildēja ar 11 punktiem pēc kārtas un 100 sekundes līdz beigām beidzot arī panāca neizšķirtu (68:68). Kad līdz beigām bija palikušas 22 sekundes, Mārtiņš Šteinbergs realizēja divus soda metienus un panāca 70:68 BK "Mārupe" labā, taču "Pārdaugava"/LU atbildēja ar precīzu trīspunktu metienu. Mārupes basketbolistiem vēl palika trīs sekundes pēdējai atbildei, taču metiens tika nobloķēts – zaudējums 70:71.

Laukuma saimnieku labā Toms Straudovskis guva 18 punktus, Mārtiņš Šteinbergs 12 un Mārtiņš Motivāns 10 punktus.

Ar astoņām uzvarām 18 spēlēs Mārupes klubs LBL2 turnīra tabulā ieņem sesto vietu, taču atkarībā no atlikušo spēļu rezultātiem varētu vienu pozīciju zaudēt. Pirmo četru vietu ieguvēji uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā savā starpā sacentīsies 5.–12. vietu īpašnieki.