08.03.2014 16:59

Olimpiskajiem laureātiem arī Latvijas čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olimpiskajiem laureātiem arī Latvijas čempionāta medaļas Krišjānis Grantiņš

Brāļi Šici un Mārtiņš Rubenis apliecina savu meistarību Siguldas Ziemas festivāla ietvaros notikušajā Latvijas čempionātā kamaniņu sportā.

No Soču ziemas olimpisko spēļu dalībniekiem sestdien Siguldā nestartēja vienīgi abas jaunkundzes – gan Elīzu Tīrumu, gan Ullu Zirni bija pieveicis vīruss. Viņu prombūtnē nedaudz negaidītu uzvaru dāmu sacensībās izcīnīja Aiva Aparjode no Saulkrastiem, kura sportistes karjeru jau ir beigusi un šobrīd pilda treneres pienākumus. Pēc pirmā brauciena viņa ieņēma otro vietu aiz Alises Evelīnas Mitkus, taču otrajā bija ātrākā – divu braucienu summā 1:27,592.

A. E. Mitkus uzvarētājai zaudēja tikai 0,046 sekundes un ierindojās otrajā vietā, kā arī bija labākā starp juniorēm. Trešo vietu kopvērtējumā un otro junioru konkurencē ieņēma Aivas Aparjodes meita Kendija (1:28,058), bet trešā starp juniorēm bija Paula Ābele, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Vīru konkurencē pirmās divas vietas abos braucienos ieņēma Ventspils pārstāvis Mārtiņš Rubenis (1:39,432) un siguldietis Inārs Kivlenieks (1:39,621), bet trešo vietu pieaugušo konkurencē un pārliecinošu pirmo vietu starp junioriem izcīnīja Riks Kristens Rozītis no Siguldas (1:40,098). Viņam izdevās apsteigt olimpieti Kristapu Mauriņu (1:40,211). Junioriem otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Roberts Millers (1:44,131) un Imants Marcinkēvičs (1:49,580).

Divnieku ekipāžu sacensībās, kurās startēja trīs dueti, pārliecinošu uzvaru svinēja olimpisko spēļu bronzas laureāti Andris un Juris Šici (1:26,255), kuri Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu divu braucienu summā apsteidza par gandrīz divām sekundēm (1:28,135). Trešajā vietā, daudz neatpaliekot no Latvijas otrās labākās ekipāžas, ierindojās Kristens Putins no Ropažiem un Zintis Šaicāns no Sējas novada (1:28,507).

Latvijas čempionāta pirmajā dienā notika arī sacensības jauniešiem A vecuma grupā, kurās startēja desmit jaunie kamaniņu braucēji. Par uzvarētāju kļuva siguldietis Ralfs Bērziņš (1:27,232). Otrajā vietā ierindojās Kristers Aparjods no Saulkrastiem (1:27,557), bet trešajā – Gunārs Bergs no Ropažiem (1:28,192). Interesanti, ka pirmajā braucienā Kristers un Gunārs uzrādīja līdz sekundes tūkstošdaļai vienādu rezultātu, taču otrajā K. Aparjods bija ātrāks.

Svētdien sacensības turpināsies ar startiem A vecuma grupas jaunietēm, kā arī B, C un D grupās puišiem un meitenēm.