06.03.2014 16:03

Noskaidroti mini slaloma sacensību "Mazais Reinis 2014" uzvarētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noskaidroti mini slaloma sacensību "Mazais Reinis 2014" uzvarētāji Publicitātes foto

Bērnu mini slaloma sacensību "Mazais Reinis 2014" pēdējā trešajā posmā Reiņa trasē noskaidroti sezonas veiklākie braucēji četrās ieskaites grupās.

Sacensības "Mazais Reinis" ir sacensības bērniem līdz septiņu gadu vecumam. Pirmie trīs veiklākie braucēji tradicionāli tika apbalvoti pēc katra posma. Summējot rezultātus, pēc trim posmiem tika noteikti kopvērtējuma uzvarētāji. Sacensībās kopumā piedalījās teju 100 bērnu, turklāt mazākā slēpotāja bija jaunāka par diviem gadiem.

Kopvērtējumā mazuļu grupiņā (līdz 3 gadu vecumam) pirmo vietu ieguva Lūkass Mazais, otro vietu ieguva Beatrise Fokrota, bet trešo vietu ieguva Haralds Zāle. Vecuma grupā no 4 līdz 5 gadiem pirmās trīs vietas ieguva Kristers Zīle, Justs Miķelis Zīvers un Mareks Dudočkins. "Sīču" grupā bērniem 6–7 gadu vecumā labākie bija Elīna Kulberga, Elizabete Anna Reinharde un Beatrise Zeltiņa, bet sporta klasē, kurā startēja sporta skolu audzēkņi, nepārspēta palika Laura Ciagune. Otrā vieta Justīnei Brutānei, trešā vieta Heidijai Ciagunei.

"Lielais dalībnieku skaits apliecina, ka Reiņa trases mērķis veicināt veselīgu dzīvesveidu, jau sākot ar pašiem mazākajiem bērniem, ir guvusi pozitīvu atsaucību. Ģimenes brauca uz katru posmu kā uz kopīgiem svētkiem," stāsta Bērnu slēpošanas skoliņas vadītāja Līva Legzdiņa. "Sacensību visos posmos piedalījās tikpat liels bērnu skaits kā iepriekšējos gadu, lai gan bija liels izaicinājums pārliecināt mazo slēpotāju vecākus, ka trasē sniega ir gana daudz, ņemot vērā sniega trūkumu pilsētas ielās. Šogad pat izveidojām papildus grupiņu sporta skolu audzēkņiem, lai sacensībās varētu piedalīties lielāks dalībnieku skaits".

Slēpošanas sezona Reiņa trasē, spītējot siltajiem laika apstākļiem, turpinās un joprojām ir atvērta galvenā trase un bērnu parks. Īpašu pārsteigumu Reiņa trase sagādājusi 8. martā dāmām Sieviešu dienā – bezmaksas pacēlājs, ja tiek iznomāts inventārs.