06.03.2014 14:08

Ropažos sacenšas galda tenisisti un novusisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos sacenšas galda tenisisti un novusisti www.ropazi.lv

Ropažos aizvadīts novada čempionāta trešais posms galda tenisā un novusa turnīrs pāriem. Abos ar labiem panākumiem piedalījās arī ievērojams skaits kaimiņu novadu spēlētāju.

Galda tenisa turnīrā startēja 15 dalībnieki, kas pirmajā posmā aizvadīja spēles divās apakšgrupās, un pēc tam astoņi labākie iekļuva finālturnīrā, kurā tikās ar otrās grupas labākajiem spēlētājiem.

Siguldietis Uldis Sūna finālam kvalificējās ar vienu uzvaru, diviem zaudējumiem un ceturto vietu apakšgrupā, taču atlikušajās trijās spēlēs guva uzvaras un kļuva par turnīra uzvarētāju otrajā posmā pēc kārtas.

Tikpat punktu (pieci) noslēgumā bija vēl trim galda tenisistiem un atbilstoši nolikumam bija jārēķina uzvaru, setu un punktu attiecība viņu savstarpējās spēlēs. Otro vietu ieņēma Ainārs Nicmanis no Silakroga, trešo – Edgars Konstantinovs no Inčukalna un ceturto – Edgars Bitēns no Zaķumuižas, informēja sacensību galvenais tiesnesis Andrejs Ploriņš.

Ropažu novada čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ir Uldis Sūna (28 punkti), otrais ir Ainārs Nicmanis (17) un trešais Reinis Eglītis (15), kurš pēdējā turnīrā ieņēma piekto vietu.

Uz Ropažu novada turnīru novusā pāriem bija ieradušies spēlētāji no Rīgas, Saulkrastiem, Murjāņiem, Mālpils un Ropažiem. Pirmo vietu ar sešām uzvarām un diviem neizšķirtiem astoņos mačos ieguva Rīgas/Ropažu pāris Vega Nestore un Valdis Čunka (14 punkti).

Otro vietu turnīrā izcīnīja Andrejs Ploriņš, kurš spēlēja viens pats no abām galda pusēm (10 p.). Pa deviņiem punktiem savāca trīs dueti, no kuriem labākā bilance savstarpējās cīņās bija mālpiliešiem Oskaram Janbergam un Jānim Dišereitam.