03.03.2014 16:22

Ikšķilietis Janevics izcīnījis 13. vietu Kiprā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilietis Janevics izcīnījis 13. vietu Kiprā DPA Cycling Team

Svētdien Kiprā noslēdzās daudzdienu kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensības "Cyprus Sunshine Cup–Afxentia", kurās līdz ar vadošajiem komandu dalībniekiem startēja arī jaunizveidotās Latvijas MTB komandas "DPA Cycling Team" sportisti.

Sacensības "Cyprus Sunshine Cup–Afxentia" norisinājās trīs dienas četros posmos – prologa posms, kas bija tradicionālais XCO jeb krosa distance, otrais un trešais posms no punkta uz punktu jeb ierastās MTB maratona trases, un noslēdzošais etaps XCO krosa distance. Sacensībās piedalījās 110 spēcīgākie kalnu riteņbraukšanas komandu dalībnieki no visas pasaules.

Sacensībās piedalījās visi četri "DPA Cycling Team" sportisti – komandas kapteinis Reinis Andrijanovs, trīskārtējais Latvijas MTB kalnu divriteņu čempions Matīss Preimanis, Latvijas XCO čempions Kristofers Rācenājs un vairākkārtējais Latvijas MTB maratona čempions, Latvijas čempions U23 grupā Pēteris Janevics. Latvijas komandas pārstāvjiem kopvērtējumā izdevās iekļūt 50 labāko braucēju skaitā.

Pēteris Janevics jau prologa posmā pierādīja, ka ir spēcīgs konkurents pasaules līmeņa braucējiem, izcīnot augsto 11. vietu. Otrajā posmā, kas sportistam bija jauna pieredze, jo tehniskajā startā bija jābrauc aiz pavadošā auto, ko nedrīkst apdzīt, Pēteris izcīnīja 13. vietu. Trešajā posmā, kura trase bija līdzīga otrajai, "DPA Cycling Team" jaunākais dalībnieks izcīnīja 12. vietu. Noslēguma etapā XCO krosā Pēteris ierindojās 19. vietā un kopvērtējumā finišēja 13. vietā.

Sacensībās uzvarēja šveicietis Fabians Gigers no "Giant Pro XC" komandas, otrajā vietā Čehijas riteņbraucējs Ondrejs Cinks no "Multivan Merida" komandas, bet trešajā Čehijas izlases riteņbraucējs Jans Skarnicls.

Pēteris Janevics par savu sniegumu sacensībās "Cyprus Sunshine Cup-Afxentia": "Esmu ļoti apmierināts ar savu rezultātu. Esmu sapratis, ka esmu stiprs, varu braukt kopā ar spēcīgajiem lielo rūpnīcu komandu konkurentiem. Rezultāts ir tieši tāds, kādu biju gaidījis. Trases bija grūtas, bet interesantas, guvu jaunu pieredzi, tehniskajā startā braucot aiz pavadošā auto. Šīs bija pirmās daudzdienu sacensības manā karjerā, kas deva ieskatu par fizisko spēku sadalījumu vairāku dienu garumā, kā spēt savākties, kad jau jūtams nogurums."

Matīss Preimanis sacensību prologa posmā piedzīvoja tehnisku problēmu, kas liedza sasniegt labu rezultātu, viņš finišēja viens no pēdējiem. Nākamajos posmos Matīss atguva zaudētās pozīcijas, attiecīgi ierindojoties 34., 29. un 21. vietā, bet kopvērtējumā palika 33. vietā. Kristofers Rācenājs, sacensību kopvērtējumā ieguva 40. vietu, bet komandas kapteinis Reinis Andrijanovs sacensību kopvērtējumā palika 44. vietā.

Komandas menedžeris Ivo Irbe: "Esmu apmierināts ar mūsu komandas puišu sniegumu – visi nobrauca savu spēju robežās un izpildīja uzstādījumu – iekļuva 50 labāko sacensību dalībnieku skaitā. Protams, visiem liels prieks par Pētera Janevica labo sniegumu, kurš pierādīja, ka ir labā sportiskajā formā un gatavs cīnīties ar augsta līmeņa kalnu riteņbraukšanas sportistiem no rūpnīcu komandām, būt vienlīdz spēcīgs ar viņiem. Sacensības deva mums ieskatu, cik labā fiziskajā formā ir katrs no mūsu braucējiem, ko spēj mūsu tehnika, kas vēl jāuzlabo, lai sasniegtu augstākus rezultātus. Tagad mums būs iespēja nedēļu atpūsties, trenēties mierīgākā režīmā, lai jau svētdien startētu nākamajās sacensībās tepat Kiprā."