03.03.2014 12:46

Ziemas čempionāta pirmajā posmā uzvar Agnese Kukaine

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas čempionāta pirmajā posmā uzvar Agnese Kukaine Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra Kleisti slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas čempionāta pirmā posma sacensības iejādē.

Sacensību sarežģītākā shēma šoreiz bija Mazā balva, kurā uzvarēja Agnese Kukaine ar zirgu Londay Light no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments". Otro vietu izcīnīja ķekaviete Gundega Krīgere ar zirgu Donnerwelle (sporta klubs "GD Sport"), trešo – Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK "Harmonija").

"Pirmais starts nav viegls, jo iejādē bija salīdzinoši liels pārtraukums – pēdējās sacensības notika oktobrī. Taču arī pārtraukums ir nepieciešams, ja vēlas zirgu sagatavot augstākā līmenī. Visas dalībnieces pieļāva pa kļūdiņai. Esmu priecīga, ka Londay izdevās uzvarēt, jo sākumā viņš bija uztraucies un grasījās darīt to, ko pats vēlas. Esmu apmierināta arī ar otra zirga – Kohinura startu, jo viņš ir sarežģītāka rakstura un nelabprāt startē manēžā, tomēr izcīnījām ceturto vietu. Prieks, ka sākas pavasaris un jau drīz mēs varēsim trenēties ārā, kas ir daudz patīkamāk," LJF preses dienests citē Agnesi Kukaini.

Citās shēmās uzvarēja: shēma II-OC – Terēze Rozenberga ar Kvarc (LSVK "Harmonija"); shēma II-AM – Marianna Bondere ar Rondu (RJSK); shēma III – Elza Zaķe ar Legolasu (JSK "Burtnieku Rotors"); shēma I-OC – Terēze Rozenberga ar Koleru (LSVK "Harmonija"); shēma I-AM – Katrīna Buša ar Etīdi (ZS "Tīraines staļļi"); jaunie jātnieki – Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK "Temperaments"); juniori – Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK "Temperaments"); bērni – Estere Gulbe ar Vendu (ZS "Tīraines staļļi").

Latvijas ziemas čempionāta iejādē nākamie posmi paredzēti 15. martā un 5. aprīlī.