02.03.2014 14:05

Jaunajiem kamaniņu braucējiem sudrabs Austrijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunajiem kamaniņu braucējiem sudrabs Austrijā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ričards Sakovičs no Stopiņu novada un siguldietis Ralfs Vanzovičs nedēļas nogalē izcīnīja otro vietu starptautiskās jauniešu sacensībās kamaniņu sportā Austrijā.

Latvijas Bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skolas vadītāja un trenere Ingrīda Amantova pavēstīja, ka jau 17. februāra rītā bērni sēdās autobusā un devās vairāk nekā 2000 km garajā ceļā uz Insbruku, lai piedalītos vienās no lielākajām jauniešu sacensībām sezonā. Tajās startēja 210 spēcīgākie sportisti no 10 valstīm. Latviju devās pārstāvēt divas meitenes, seši zēni un divas divvietīgās ekipāžas jauniešu izlases kamaniņu sporta sportistu.

"Šī nedēļa, kas tika pavadīta Austrijā, bērniem deva papildus jaunu pieredzi, apzinot jaunu trasi, cīnoties ar pasaules spēcīgākajiem jauniešiem, kā arī izbaudot kārtīgu izturības skolu, jo režīms šajās dienās bija ļoti stingrs. Tas no katra prasīja lielu izturību, pacietību un sagatavotību. Mums, kas lielākā daļa šo trasi redzēja pirmo reizi, vēl pirms sacensību sākuma bija iespēja vairākos treniņos iepazīties ar Insbrukas trasi," norādīja I. Amantova.

Lielākos panākumus divvietīgo ekipāžu sacensībās guva Ričards Sakovičs un Ralfs Vanzovičs, kuri izcīnīja otro vietu. Nedaudz atpalika otra divvietīgā ekipāža Aksels Tupe no Stopiņiem ar Kasparu Šļahotu, kuri ierindojās ceturtajā vietā. Vienvietīgo kamanu izcīņas sacensībās Ralfs Bērziņš no Siguldas ieguva astoto vietu, Konstantīns Buglaks no Salaspils 17. vietu, Roberts Millers 19. vietu un ropažnieks Mārtiņš Bots 20. vietu.

Jauniešu B konkurencē zēniem trenere atzīmēja ropažnieka Roberta Plūmes un salaspilieša Lūkasa Krasta braucienus, kas bija nevainojami, taču tikai sportistu svara un nelielā auguma dēļ – salīdzinājumā ar pirmo vietu ieguvējiem – viņi ierindojās attiecīgi 14. un 15. vietā. Meiteņu konkurencē ropažniecēm Arinai Cicjurai un Laurai Zuterei attiecīgi 24. un 27. vieta.

"Izvērtējot kopējos jauniešu rezultātus, esmu apmierināta, tomēr vienmēr var vēlēties, lai būtu labāk. Organizējot šādus braucienus, treneres pārliecība ir, ka bērni, atbraucot un izvērtējot padarīto, gūs atziņu, ka, ja ir vēlēšanās turpināt kāpt pa sportista karjeras kāpnēm, ir jāiegulda vēl lielāks un neatlaidīgāks darbs. Šāda tipa sacensības bērniem dod milzīgu ieguldījumu un atspaidu viņu izaugsmē," rezultātus komentē I. Amantova.

Uz sacensībām Insbrukā BJKSS audzēkņiem palīdzēja aizbraukt Ropažu, Stopiņu, Siguldas novads, kā arī Rīgas dome, Latvijas kamaniņu sporta federācija, Latvijas jauniešu atbalsta fonds un Salaspils jauniešu atbalsta fonds, kā arī vecāku līdzfinansējums.